Lezing: leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden

Published on Dinsdag 26 maart 2024
23 mei 2024
TikTok

‘Mijn kind wordt online gepest.’
‘Mijn dochter wordt afgeperst met naaktbeelden.’
‘De schoolresultaten van mijn leerlingen lijden onder hun smartphonegebruik.'

Het is maar een greep uit de bezorgdheden waar ouders, docenten en directeurs docent cybersecurity Tom Termote mee aanspreken.

De online wereld is verweven met het echte leven, zeker in het geval van onze kinderen. Maar hoe ga je daarmee om? Het gaat immers razend snel: je hebt nog maar net geleerd wat TikTok precies is en daar is BeReal al. Opvoeders zijn nauwelijks op de hoogte van de online leefwereld waarin jongeren opgroeien. Dat maakt het extra moeilijk om de jongeren te waarschuwen voor de gevaren, zeker als ze volop puberen.

In deze lezing (2 uur) gidst Tom je door het landschap van gamers, influencers, sociale media en algoritmes. Welke invloed hebben apps op onze jongeren? Hoe ga je het gesprek aan over problematisch gamegedrag? Hoe bescherm je je kind tegen de gevaren van het internet? Wat met privacy?

Tom vertelt uit zijn eigen ervaringen als millennial, vader en docent. In zijn informatieve lezing, met een stevige portie humor, reikt hij praktische tips aan voor elke volwassene die jongeren opvoedt.

  • Lezing: leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden
  • Donderdag 23 mei van 19u30 tot 21u30
  • OC Leieland, Ooigem

Deelname is gratis, inschrijven is gewenst: huisvanhetkind@wielsbeke.be