Wegenwerken augustus - september 2019

2019 fietsoversteek N382

Aanpassing fietsoversteekplaats N382 ter hoogte van Agristo

Start: 19/08/2019
Agristo, het agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Wielsbeke slaan de handen in elkaar om op de N382 ter hoogte van Agristo een veiligere fietsoversteekplaats aan te leggen. D
e werken starten op maandag 19 augustus en zullen vermoedelijk 2 maanden in beslag nemen.

De fietsoversteekplaats op de N382 ter hoogte van de Grote Molstenstraat wordt zo aangepast dat fietsers zich in het midden van de rijweg kunnen opstellen en zo de drukke gewestweg in twee stappen kunnen oversteken.

Ook wordt de toplaag van de rijweg vernieuwd tussen de fietsoversteekplaats en de rotonde met de Ridder de Ghellinckstraat. 

 

Planning, hinder en omleiding:

Fase 1: Er wordt gestart met het rijvak komende van Ingelmunster richting Waregem. Deze fase zal ca. 1 maand in beslag nemen. Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd – de omleiding voor het verkeer komende van Ingelmunster loopt via de Vaartstraat en de Ooigemstraat; het andere rijvak blijft open.

Fase 2: Daarna wordt het andere rijvak aangepakt (komende van Waregem richting Ingelmunster). Ook deze fase zal ongeveer 1 maand duren. Er blijft eenrichtingsverkeer gelden van Waregem naar Ingelmunster. 

Fietsers zullen tijdens de werken een dubbelrichtingsfietspad krijgen op de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Er is een fietsoversteek voorzien aan de Verbindingsstraat.