Medische wachtpost Regio Waregem

* algemeen wachtnummer 1733 -  telefonische aanmelding noodzakelijk!

* open: vrijdagavond 19u00 tot maandagmorgen 08u00, en avond voor feestdag van 19u00 tot de ochtend na de feestdag 08u00


* je vindt de wachtpost op de site van het ziekenhuis van Waregem (Vijfseweg 150) tegenover de dienst spoedgevallen.

Wachtpost Regio Waregem

Ziek in het weekend en/of op feestdagen en nood aan een huisarts van wacht? Dan kan je terecht bij de huisartsenwachtpost in Waregem.

Als je een dokter van wacht nodig hebt, kan je het wachtnummer 1733 bellen. Hier krijg je, afhankelijk van jouw situatie, een afspraak bij de wachtpost of helpt men op een andere manier verder. 

Een medisch geschoold medewerker schat de ernst van de situatie in. Indien er hoogdringende zorg vereist is, wordt er meteen een ambulance en eventueel een MUG naar je toegestuurd. Voor niet-levensbedreigende maar niet-uitstelbare zorg krijg je een afspraak bij de wachtpost. Indien je je niet zelf naar de wachtpost kan verplaatsen, komt een huisarts bij je langs.

Het is wel belangrijk altijd eerst te bellen naar het wachtnummer; zonder telefonische inschatting en afspraak kan je je niet kunnen aanmelden bij de wachtpost.

De Wachtpost Regio Waregem is open van vrijdagavond 19u00 tot maandagmorgen 08u00. Zo ook de avond voor een feestdag van 19u00 tot de ochtend na de feestdag 08u00.

Je kunt de wachtpost vinden op de site van het ziekenhuis Waregem in de Vijfseweg 150, tegenover de dienst spoedgevallen.

De wachtpost regio Waregem is bedoeld voor de inwoners van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem.