Cultuurseizoen 2024-2025 | Voorstellingen

Het cultuurabonnement 2024-2025 omvat tickets voor alle avondvoorstellingen in OC Leieland georganiseerd door de cultuurdienst, evenals de voorstelling van Lady Linn in CC De Schakel.

•    Standaardprijs: € 80 | Kortingstarief: € 75 (-26 en 60+)
•    Kansentarief UiTPAS is van toepassing: €16 | €15 (-26 en 60+)

Het cultuurabonnement is vanaf maandag 3 juni 2024 beschikbaar via www.ticketwinkel.be/wielsbeke.  

Losse tickets kunnen aangekocht worden vanaf maandag 1 juli 2024

Jade Mintjens

Comedy | Jade Mintjens - Bedankt om te komen

donderdag 17 oktober 2024, 20u00 - OC Leieland  € 18/€ 16 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 3,60 / € 3,20 (-26/60+)

Je herkent Jade misschien als sidekick van De Ideale Wereld, als verdienstelijk verliezer van Humo’s Comedy Cup 2021 of als voorprogramma van Bart Cannaerts, Xander De Rycke of Michael Van Peel, maar nu wordt het tijd dat je elkaar echt beter leren kennen. Na haar eindejaarsconférence in 2022 verblijdt Jade Mintjens je met haar eerste persoonlijke avondvullende zaalshow. In ‘Bedankt om te komen’ belooft Jade je een fijne avond te bezorgen en belofte maakt schuld! Uiteraard brengt deze Kempendochter ook haar gitaar mee. Alvast bedankt om te komen!

TICKETS

Holy Rosita

Film | Wannes Destoop - Holy Rosita

donderdag 07 november 2024, 20u00 - OC Leieland | € 5/€ 4 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 1 / € 0,80 (-26/60+)

Holy Rosita is het langspeeldebuut van Belgisch regisseur Wannes Destoop (Albatros). Met zijn film geeft hij een stem aan iemand die in de maatschappij minder snel aan het woord komt.

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden...

Regie: Wannes Destoop
Cast: Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote, Jos Geens, Delfine Bafort

TICKETS

Lady Linn

Muziek | Lady Linn & Her Magnificent Seven - Trilogy (Voorstelling CC De Schakel)

zaterdag 21 december 2024, 20u00 - CC De Schakel Waregem | € 25/€ 23 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 5 / € 4,60 (-26/60+)

Het is al lang geen geheim meer dat Lady Linn een unieke stem heeft, in alle mogelijke stijlen komt ze tot haar recht. Dat bewijst ze nogmaals met haar ‘trilogie’, een reeks van drie EP’s - ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - die elk hun eigen verhaal vertellen en gebundeld worden op het album ‘Trilogy’. Een veelzijdige trilogie waarin ze put uit een grote diversiteit aan invloeden en op een eigentijdse, originele manier in de muziekgeschiedenis graaft. 

Rode draad doorheen het album is haar affiniteit met jazz, soul en dance. Muzikaal worden uitgepuurde songs afgewisseld met dromerige synths en organische, energieke sixties vibes. Live laat Lady Linn (zang & piano) zich zoals steeds omringen door haar fantastische en veelzijdige Magnificent Seven. Naast nieuw werk zullen ze ook classics uit het oudere repertoire brengen. 

The Magnificent Seven zijn Lady Linn, Filip Vandebril (bas), Simon Segers (drum), Yves Fernandez (trompet), Marc De Maeseneer (saxofoon), Frederik Heirman (trombone) en Frederik Segers (gitaar).

TICKETS

Wim Willaert

Theater & comedy | Wim Willaert - Bollo Smieto Flamenco (try-out)

donderdag 20 februari 2025, 20u00 - OC Leieland | € 15/€ 13 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 3 / € 2,60 (-26/60+)

Een monoloog vol humor en muziek. 

‘Bollo Smieto Flamenco’ doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Nochtans heeft iedereen wel eens dit spel gespeeld. Bollo Smieto is de typisch Vlaamse (Flamenco) kermisattractie waarbij je met een bal (bollo) naar lege blikken kunt gooien (smieto). 

Ikzelf dacht ooit het volksspel onder de knie te hebben. Ik was niet onverdienstelijk in balsporten in het algemeen en ik had winnaars van het spel wat uitgehoord en ervan afgekeken. “Je moet bovenhands gooien naar het middelste blik en veel kracht bijzetten”, zei ik overtuigend tegen mijzelf en mijn entourage. Alsof ik een kenner van de bollo smieto-sport was. Ik geloofde in mijn scoren, maar eigenlijk stond ik op de top van de berg der dwazen. Vanop een afstand van twee meter heb ik het gepresteerd om met mijn drie ballen, mijn drie kansen, geen enkel blik te raken. Schaamtelijk. 

Over mensen die geloven dat ze kennis van zaken hebben en op de hoge top van de berg der dommen roepen dat ze er alles van af weten, wil ik het hebben en vertellen en musiceren. En ook over wat er met een Vlaamse artiest kan gebeuren wanneer hij in contact komt met één der dommen, één der dwazen. 

Elke overeenkomst met bestaande artiesten is hierbij louter toeval. Natuurlijk dat!

TICKETS

Lucas Van den Eynde

Theater | Lucas Van den Eynde & Bo Spaenc - Onheil in Black Creek

donderdag 27 maart 2025, 20u00 - OC Leieland | € 18/€ 16 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 3,60 / € 3,20 (-26/60+)

'Black Creek' is een stomende en stampvoetende muziek-theaterwestern starring Lucas Van den Eynde & Bo Spaenc in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet de zoon van de stichter het uit handen geven. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken...

Het valt onze prille zestiger erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijks spektakel ‘het ophangen van een paardendief’.

TICKETS

Koershelden

Lezing & muziek | José De Cauwer en Frederik Backelandt - Koershelden

donderdag 24 april 2025, 20u00 - OC Leieland | € 15/€ 13 (-26/60+)
UiTPAS kansentarief € 3 / € 2,60 (-26/60+)

Samen met José De Cauwer, dé wielerstem van Vlaanderen, duikt journalist Frederik Backelandt de wielergeschiedenis in. De grote wielerkampioenen zijn de leidraad van een entertainende en muzikaal opgeluisterde zaalshow vol wieler-anekdotiek. Al hun koershelden komen aan bod, van Fausto Coppi tot Eddy Merckx, van Jacques Anquetil tot Bernard Hinault, van Gino Bartali tot Tom Boonen. En tegelijk maakt het duo heel wat zijsprongetjes naar het wielrennen en de kampioenen van nu. Mathieu Engels zorgt voor de muzikale soundtrack.

De koers toen en nu: hetzelfde principe maar toch to-taal anders! Over hoe je eerst het bord van een ander moet leegeten. Over hoe veeleisend het wielrennen tegenwoordig wel is. Over hoeveel beter het vroeger was… of net niet? En over de strafste stoten van José. Da’s Koershelden! 

TICKETS

Alle voorstellingen en workshops georganiseerd door de cultuurdienst zijn UiTPAS-activiteiten! Je kunt hierbij punten sparen. Ook is het kansentarief op onze voorstellingen van toepassing.

Meer informatie over UiTPAS