BE-Alert: laat je waarschuwen in een noodsituatie

BE-Alert, meteen verwittigd bij een noodsituatie

Dankzij BE-Alert kan je een gratis bericht ontvangen via sms, e-mail of telefoon als er zich een noodsituatie voordoet in jouw buurt. Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. 

Registreer je op www.be-alert.be en je wordt bij een noodsituatie meteen verwittigd.

Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren: bijv. een tweede verblijfplaats, werkplaats, … Zo blijf je steeds op de hoogte. 

Wat voor boodschap zal je ontvangen?

De boodschap die je krijgt, zal je de nodige aanbevelingen geven of je informeren over de evolutie of het einde van de noodsituatie.

Afhankelijk van de aard van de situatie, kan je volgende informatie krijgen:

  • de aanbeveling om te schuilen (ga het dichtstbij gelegen gebouw binnen, sluit ramen en deuren, en luister naar de media)
  • de aanbeveling om de betrokken zone te evacueren en bijbehorende informatie over een opvangcentrum 
  • informatie over hoe de situatie zich evolueert 

Onder welke vorm kan je informatie ontvangen?

Bij de inzet van BE-Alert kan de overheid kiezen uit verschillende kanalen: sms, gesproken oproep via telefoon of gsm, e-mail of sociale media.

Voorbeelden:
Sms en/of spraakoproep en/of berichten op sociale media , bij een dringende aanbeveling (schuilen, evacuatie, …)

"Alarm. Dit is een boodschap van jouw burgemeester. Naar aanleiding van een brand in de onderneming X, bevelen wij om ramen en deuren te sluiten tot nader order. Meer info op ..."

E-mail: preventieboodschap, versturen van een persbericht , situatie van lange duur (bv. elektriciteitsschaarste)

Preventieve boodschap. Wij werden op de hoogte gebracht van een verhoogd risico op elektriciteitsschaarste in de komende dagen. Onze gemeente zal tijdelijk afgeschakeld worden van het energienet. Deze afschakeling vindt plaats op dinsdag 12 X tussen 18u en 21u. Gelieve de nodige maatregelen te nemen voor jouw familie. Je kunt alle adviezen terugvinden op de website …

 

Gelieve zo veel mogelijk velden in te vullen bij je inschrijving. Zo blijf je op de hoogte, ongeacht welk kanaal de overheid inzet.  Bij een sms zal je op basis van je telefoonoperator een bericht krijgen van afzender: ALARM1789 of 1789.