Test BE-Alert op donderdag 6 oktober 2022

Published on donderdag 01 september 2022
06 oktober 2022
BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Op donderdag 6 oktober houden verschillende steden en gemeenten in België een BE-Alert-test. Ook Wielsbeke doet mee.

Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag in de loop van de ochtend een testbericht van de gemeente Wielsbeke ontvangen via mail en/of sms.

Door BE-Alert te testen kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Nog niet aangemeld? Om een bericht vanuit de gemeente te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www. be-alert.be.

Inschrijven is volledig gratis. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 6 oktober!

Ook de provinciegouverneur neemt op 6 oktober deel aan de nationale BE-Alert-test. 

Alle burgers die zich om 13u00 in de provincie West-Vlaanderen bevinden zullen een sms ontvangen, ongeacht ze ingeschreven zijn op BE-Alert of niet.

In de sms zal staan dat het gaat om een BE-Alert-test en zal gevraagd worden om registratie om op de hoogte te blijven van noodsituaties in de buurt.