Volg de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe sportcomplex

Published on Maandag 26 april 2021
Grondwerken op domein Hernieuwenburg - realisatie nieuw sportcomplex (maart 2021)

In maart zijn de werken voor een nieuw sportcentrum op domein Hernieuwenburg van start gegaan.

Begin maart werden de voorbereidende werken uitgevoerd en werden er grondwaterpompen geïnstalleerd. Deze moeten ervoor zorgen dat het grondwaterpeil op de werf niet te hoog komt gedurende de ruwbouwwerken (vermoedelijk tot augustus – september 2021).

Het opgepompte water - dat na staalname van goede kwaliteit is gebleken - wordt afgeleid naar de wal rond het gemeentehuis.

Eind maart zijn de grondwerken opgestart.

Halverwege april werd de torenkraan geplaatst en werden de bewapening van de vloerplaat en de funderingen van het sportcentrum klaargemaakt. Ook werd er extra geluidsdemping geplaatst over de pompen (kant Wandellaan).

Indien alles goed verloopt en het weer gunstig blijft, zal vrijdag 30 april de funderingsplaat gegoten worden. Deze werken zullen aanvatten om 6u en zal ongeveer duren tot 17u. Tijdens deze werken zal er een continue toe- en afvoer zijn van betonmixers komende vanaf de Expresweg van Waregem via de Hernieuwenstraat. 

Planning mei 2021:

  • plaatsen bekisting muren van het zwembad
  • vervolgens het gieten van deze muren
  • nadien wordt er gestart met het plaatsen van de wanden van de sporthal.
     

Het einde van de werken (de realisatie van het nieuwe sportcomplex) is voorzien voor 30 juni 2022.

Fotoalbum: Realisatie van een nieuw sportcomplex op domein Hernieuwenburg

Werfdoeken rond domein Hernieuwenburg

Veiligheid voorop!

De werfzone werd helemaal afgezet met herashekkens. Gelieve deze afsluiting te respecteren en de werf niet te betreden! Alle werken zijn goed zichtbaar van buiten de werfafsluiting.

Vanuit veiligheidsoogpunt is de parking aan de kant van de Hernieuwenstraat van maandag t.e.m. zaterdag van 05u tot 19u enkel toegankelijk voor het werfverkeer. Er kan wel geparkeerd worden aan de kant van het gemeentehuis. Ook te voet kom je best via het gemeentehuis naar het domein.

Van dinsdag 05/04 tot begin mei is de parking aan de kant van de Hernieuwenstraat volledig afgesloten omdat daar de bewapening voor de funderingsplaat zal klaargemaakt worden. De oprit naar het domein blijft wel vrij.