Volg de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe sportcomplex

Published on Donderdag 07 oktober 2021
Werf domein Hernieuwenburg - oktober 2021

In maart 2021 zijn de werken voor een nieuw sportcentrum op domein Hernieuwenburg van start gegaan.

Begin maart werden de voorbereidende werken uitgevoerd en werden er grondwaterpompen geïnstalleerd. Deze zorgen ervoor dat het grondwaterpeil op de werf niet te hoog komt gedurende de ruwbouwwerken (vermoedelijk tot september 2021).

Het opgepompte water - dat na staalname van goede kwaliteit is gebleken - wordt afgeleid naar de wal rond het gemeentehuis.

Eind maart zijn de grondwerken opgestart.

Halverwege april werd de torenkraan geplaatst en werden de bewapening van de vloerplaat en de funderingen van het sportcentrum klaargemaakt. Ook werd er extra geluidsdemping geplaatst over de pompen (kant Wandellaan).

Eind april werd de funderingsplaat gegoten. In mei werden de funderingen en de betonnen vloerplaat gestort. 

In juni werden de betonnen prefab-wanden geplaatst en werd de betonnen kuip van het zwembad gegoten. Ook werden de eerste binnenwanden van o.a. de kleedkamers en bergingen gemetst.

In juli werden de resterende wanden geplaatst, werden plafonds geplaatst op verdieping -1 en de cafetaria, werden trappen geplaatst en vond er een testvulling plaats van het zwembad. Aansluitend werd de ruwbouw van het zwembad en de cafetaria afgewerkt. 

Na het verlof werd er gestart met het metsen van de buitensteen. Deze werken duren nog tot eind 2021. In het gebouw zijn leidingen gelegd evenals voorzieningen voor elektriciteit, lucht- en waterbehandeling in de zone van het zwembad, de kelder, de kleedkamers en de administratieve ruimtes. Ook de voorbereidende werken voor het plafond van het zwembad schieten goed op.

Het buitenschrijnwerk van het zwembad werd geplaatst. De bewapening voor het hellend vlak richting de buitenkleedkamers en de nooduitgang van de sporthal is klaar. De muren aan de zijkant zijn voorzien omwille van de hoge grondwaterstand. In oktober zijn ook de nutsvoorzieningen in de Hernieuwenstraat aangelegd. Het betreft hier de leidingen voor gas, elektriciteit, internet (glasvezel) en water.

Het einde van de werken (de realisatie van het nieuwe sportcomplex) is voorzien voor 30 juni 2022.

Fotoalbum: Realisatie van een nieuw sportcomplex op domein Hernieuwenburg

Werfdoeken rond domein Hernieuwenburg

Veiligheid voorop!

De werfzone werd helemaal afgezet met herashekkens. Gelieve deze afsluiting te respecteren en de werf niet te betreden! Alle werken zijn goed zichtbaar van buiten de werfafsluiting.

Vanuit veiligheidsoogpunt is de parking aan de kant van de Hernieuwenstraat van maandag t.e.m. zaterdag van 05u tot 19u enkel toegankelijk voor het werfverkeer. Er kan wel geparkeerd worden aan de kant van het gemeentehuis. Ook te voet kom je best via het gemeentehuis naar het domein.