Woonzorgcentrum ‘Ter Lembeek’

Wanneer zelfstandig thuis wonen moeilijker wordt, biedt ons woonzorgcentrum ‘ Ter Lembeek’ de mogelijkheid om te wonen en te leven in een omgeving waar men kan rekenen op persoonsgerichte zorg en begeleiding.

Wij bieden je:

  • Warme, deskundige en gespecialiseerde zorg
  • Kamer die je naar eigen smaak kan inrichten
  • De keuze om deel te nemen aan animatie en verschillende uitstappen
  • Een open huis, je ontvangt je bezoek wanneer het jou best uitkomt
  • Gezonde en gevarieerde maaltijden uit eigen keuken
  • Een gezellige cafetaria waar je familie of vrienden kan ontmoeten

Je komt bij ons wonen? Wat kan je van ons verwachten?

Als nieuwe bewoner kom je terecht in een warme, hartelijke en levendige omgeving waar je nieuwe mensen kan ontmoeten, vrienden en families kan ontvangen en waar je je hobby's of vrijetijdsbesteding kan verderzetten. 

Voor mensen met een specifieke zorgnood en/of dementie opteren we voor een zorgafdeling waar we hen op een gerichte manier veiligheid, rust en geborgenheid willen aanbieden. De andere afdelingen verlenen zorg aan de fysisch zorgbehoevende bewoners.

We kijken samen met jou hoe je je dag graag doorbrengt. We houden rekening met je levensritme en met je levenswijze. Ons zorgteam staat dag en nacht voor je klaar. Deskundige verpleegkundigen en zorgkundigen staan je bij in de dagelijkse en meer gespecialiseerde zorg.

Het KELA-team brengt leven in huis! Onze woonleefbegeleiders en ergotherapeuten zorgen voor een aangename woonomgeving en een zinvolle invulling van de dag. Nu eens voor jou apart, dan eens voor je leefgroep en soms voor het hele woonzorgcentrum. Het kineteam houdt je fit en helpt je bij je revalidatie. Het poetsteam neemt je kamer dagelijks onder handen.

Bij ons behoud je je vertrouwde huisarts. Wij beschikken over een eigen kapster en pedicure. Heb je liever dat je vertrouwde kapper aan huis komt? Ook dat kan.

Wat kost je verblijf bij ons?

Je betaalt een ligdagprijs afhankelijk van het kamertype (tarieven 2023).

  • 1-persoonskamer: €57,55 per dag
  • grote 1-persoonskamer: €61,09 per dag
  • 2-persoonskamer: €48,31 per dag per persoon

Ligdagprijs vanaf 01/01/2024

In deze prijs zijn de huur van je gemeubelde kamer, inclusief de kosten voor onderhoud, verwarming, water en elektriciteit vervat. Daarnaast kan je beroep doen op alle verpleegkundige zorg en genieten van ons ruim aanbod aan animatie en activiteiten.Opnamerichtlijnen      Interne afsprakennota wzc Ter Lembeek

Extra informatie

Contactgegevens opname: Tine Detavernier

Hernieuwenstraat 15
8710 Wielsbeke
056 67 45 04

ouderenhuisvesting@wielsbeke.be

 

Koepelverantwoordelijke:

Dirk Cottenier
Tel: 056 67 45 03
koepelverantwoordelijke@wielsbeke.be