Wandelen en Fietsen

Demedtshuis

ANDRE DEMEDTSPAD

Afstand 11 km
Duur ongeveer 2 uur 30 min.
Wegen goed verharde landelijke wegen, waaronder een halve km kasseiweg en een halve km kerkwegel
Schoeisel wegens de afstand is stevig schoeisel aangeraden
 

kinderwagens kunnen gemakkelijk mee
honden aan de leiband

Rustpauze dorpsherbergen te Wakken en Sint-Baafs-Vijve
Eetgelegenheid op de markt te Wakken

 

oude leiearm

WEVERIJROUTE (FIETS)

Afstand ca. 41 km
Vlaskoorde

VLASKOORDE (FIETS)

Afstand ca. 38 km

 

Unieke fietsroutes in je buurt

Fietsen in ’t West-Vlaamse hart: 6 unieke routes in je buurt

Deze fietskaart met zes unieke routes in eigen streek nodigt je uit om op verkenning te gaan in 8 gemeenten van ’t West-Vlaamse hart: Wingene, Ruiselede, Pittem, Tielt, Meulebeke, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke.

Een rubriek met ‘wist-je-datjes’ en oude foto’s houden het gesprek met je metgezellen op gang. De routes volgen het fietsknooppuntennetwerk en brengen je langs groendomeinen, erfgoedsites, mooie landschappen, ….  De afstand van een route varieert tussen 30 en 45 kilometer en voor elke route is een startplaats met parkeergelegenheid aangeduid. Uiteraard kan je ook van thuis uit inpikken op de fietsroutes.

Benieuwd wat ‘Rit door de geschiedenis’, ‘China, koers en liefde’, ‘Maria en de beer’, ‘De Kapellekes doen’, ‘Langs de golden river’ en ‘De drie waterlopen’ in hun mars hebben? 

Download dan hier alvast de route op en rond Wielsbeke en download de andere digitale routes op www.westvlaamsehart.be/fietsen.html of haal een afgedrukt exemplaar op bij een van onderstaande afhaalpunten.

Hier vindt u de brochure.

ROTERSPAD

Afstand: ca. 11 km

VLASSERSPAD

Afstand: ca. 8 km

MANDELDALROUTE (FIETS)

Afstand: ca. 41 km

LITERAIRE LUS (FIETS)

Afstand: ca. 42 km

De Literaire Lus is een toeristisch-recreatieve fietsroute die het André Demedtshuis (Sint-Baafs-Vijve), René De Clercqmuseum (Deerlijk) en het Lijsternest van Stijn Streuvels (Ingooigem) met elkaar verbindt. De 42 km-lange lus loopt langs het literaire erfgoed en de prachtige streek die de gemeenten rijk zijn. De huizen van de drie dichter-schrijvers staan klaar voor uw ontdekkend bezoek.
Meer informatie vindt u op de nieuwe applicatie ‘West-Vlinderen’ (west-vlinderen.be), bij de drie schrijvershuizen of bij de Diensten van Toerisme van de meewerkende gemeenten.

brochure wandel- en fietsroutes