Speelstraten: waar kinderen koning worden!

Published on Donderdag 24 maart 2022
Speelstraat

In de zomer kunnen ook in Wielsbeke ‘speelstraten’ worden  ingericht: volledige straten of stukjes ervan worden dan tijdelijk - een aantal uren of dagen - verkeersvrij gemaakt, zodat kinderen veilig op straat kunnen spelen. Perfect dus voor wie eens ongestoord wil rolschaatsen, badmintonnen of een balletje trappen!

Enkel bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben, kunnen ‘stapvoets’ in een speelstraat passeren. Let wel, niet elke straat kan een speelstraat worden: zo komen drukke verbindingswegen of straten waar bussen passeren niet in aanmerking. 

Voorwaarden:

  • De straat heeft een maximumsnelheid van 50 km/u
  • De straat ligt in een wijk met vooral een woonkarakter
  • De straat heeft geen (belangrijk) doorgaand verkeer of doorgaand openbaar vervoer
  • De bewoners van de straat gaan akkoord met de inrichting van de speelstraat

Wie een aanvraag wil doen om een speelstraat in te richten, kan dat via www.wielsbeke.be/evenementen (Eagle). Kies bij het type evenement voor 'Andere' en bij de omschrijving 'Speelstraat in'. Het akkoord van de bewoners (handtekeningenlijst) kan als bijlage worden toegevoegd.

Omwille van mogelijke coronamaatregelen dient er steeds rekening gehouden te worden met last-minute aanpassingen of de annulatie van de activiteit. Je wordt hiervoor tijdig gecontacteerd.

Heb je nog vragen of wens je meer info? Neem dan contact op met de jeugddienst via jeugd@wielsbeke.be of 056 67 32 19.