Beleef de bloesemroutes vanaf 12 april

Published on Maandag 25 maart 2024
12 april 202412 mei 2024
Bloesemroute

Ontdek van 12 april tot en met 12 mei 2024 de mooiste bloesems in Wielsbeke en Dentergem! Wandel tussen de betoverende boomgaarden en fiets langs de lange rijen boompalen met ontluikende appel- of perenbloesems. Alle routes m.u.v. de 12 km-route lopen deels door Wielsbeke.

Alle wandel- en fietsroutes (vanaf 12 april beschikbaar)

TIPS voor weekendtrippers
Voor wandelliefhebbers werden er 3 prachtige wandelingen uitgestippeld. Je kan een tocht maken van 6 kilometer die start aan het bezoekerscentrum van de Baliekouter in Wakken (Ommegangstraat 11). Zoek je meer uitdaging? Dan kan je een tocht maken van 15 kilometer die begint aan Sporthal Den Bul in Markegem (Brouwerijstraat 21). Voor een tocht van 12 kilometer trek je naar het Jeugd- en ontmoetingscentrum (JOC) in Dentergem (Wontergemstraat 7). 

Door het natte weer van de voorbije weken zijn de routes helaas niet te bewandelen met een buggy. Met een draagzak of een fietskinderzitje kunnen ook de kleinsten genieten van de bloesempracht.

… of dagtrappers
Dit jaar zijn er maar liefst 3 fietstochten. De afstanden bedragen 20, 40 of 60 kilometer. Hiervoor vertrek je met je stalen ros aan het Leieheem in Oeselgem (Rosalie ’t Feltplein).

Dat je in alle bloesempracht kan wandelen en fietsen, is te danken aan Wolfcarius Fruit (Gottem-Markegem), O’bio (Wielsbeke) en WFT Wolfcarius (Wakken). De fruittelers zijn zo vriendelijk alle sportievelingen in hun boomgaarden en op hun velden te laten passeren. 

Plannetjes en gpx-bestanden beschikbaar

De routeplannetjes vind je vanaf vrijdag 12 april op www.dentergem.be/bloesemroutes. Vergeten die te printen? Geen nood, de plannetjes zijn ook beschikbaar aan de startlocaties. Werk je liever met je gps of mobiele telefoon? Download de gpx-bestanden op de website of bekijk de route op RouteYou.

Deelnemen aan de bloesemroutes is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.