Lezing: leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden

  • Lezing of congres
  • Opvoeding

‘Mijn kind wordt online gepest’.
‘Mijn dochter wordt afgeperst met naaktbeelden’.
‘De schoolresultaten van mijn leerlingen lijden onder hun smartphonegebruik’.


Het is maar een greep uit de bezorgdheden waar ouders, docenten en directeurs Tom Termote, docent cybersecurity (elektronica-ICT), mee aanspreken.


De online wereld is verweven met het echte leven, zeker in het geval van onze kinderen. Maar hoe ga je daarmee om? Het gaat immers razend snel: je hebt nog maar net geleerd wat TikTok precies is en daar is BeReal al. Opvoeders zijn nauwelijks op de hoogte van de online leefwereld waarin jongeren opgroeien. Dat maakt het extra moeilijk om de jongeren te waarschuwen voor de gevaren, zeker als ze volop puberen.


In deze lezing (2 uur) gidst Tom je door het landschap van gamers, influencers, sociale media en algoritmes. Welke invloed hebben apps op onze jongeren? Hoe ga je het gesprek aan over problematisch gamegedrag? Hoe bescherm je je kind tegen de gevaren van het internet? Wat met privacy?


Tom vertelt uit zijn eigen ervaringen als millennial, vader en docent. In zijn informatieve lezing, met een stevige portie humor, reikt hij praktische tips aan voor elke volwassene die jongeren opvoedt.


Deelname is gratis, inschrijven via huisvanhetkind@wielsbeke.be

Wanneer

tot

Locatie

OC Leieland
Guido Gezellestraat 55 B
8710 Ooigem

Price

Basistarief: gratis

Age

18+

Reservaties

Organisatie

Huis van het Kind Wielsbeke
Lezing: leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?