Geen zitdagen belastingen in 2021

Published on Woensdag 07 april 2021
Belastingaangifte

Door de onduidelijkheid over hoe het coronavirus zich in de komende maanden zal gedragen, zullen ook dit jaar de zitdagen belastingen niet doorgaan. De FOD Financiën heeft ervoor gekozen om ook dit jaar maximaal in te zetten op hulp per telefoon.

Hoe gaan ze te werk?

  • In eerste instantie werkt men pro-actief

In de maand april nemen medewerkers van de FOD Financiën telefonisch contact op met de personen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen. Dat eerste contact dient alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf vindt ook per telefoon plaats in de maanden mei en juni.

  • Vanaf 5 mei 2021 kunnen personen die men in april telefonisch niet kon bereiken en/of die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf met de FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken.

Vanaf 5 mei 2021 start men ook effectief met het invullen van de aangiften per telefoon.

Om iedereen in de gemeente te kunnen bereiken, zal er een samenwerking worden opgezet met het OCMW Wielsbeke.

Je belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk!

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel! Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin.be en meld je aan:

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zult automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin.be, ofwel via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Om in de huidige context van het coronavirus je veiligheid te garanderen, zijn de kantoren van de FOD Financiën momenteel gesloten.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info over de eBox.