Gratis zakasbakjes verkrijgbaar tijdens Wielsbeekse Feesten

Published on Dinsdag 04 juni 2024
Zakasbakjes

Tijdens de Wielsbeekse Feesten worden er dit jaar gratis zakasbakjes ter beschikking gesteld. We willen rokers geenszins aanmoedigen, maar we willen wel zo veel mogelijk voorkomen dat er tijdens de feesten (en ver daarbuiten) massaal sigarettenpeuken op de grond en in de natuur belanden. 

Sigarettenfilters zijn allesbehalve biologisch afbreekbaar. Pas na 10 tot 15 jaar schiet er schijnbaar niks meer van over, maar niks is minder waar: het plastic is niet echt ‘vergaan’, het is afgebroken tot microplastics. Je kan het dus niet meer zien, maar het richt nog steeds schade aan. 

Wil je je steentje bijdragen aan een schonere natuur, maar lukt het je (nog) niet om te stoppen met roken? Neem dan standaard een zakasbakje mee wanneer je de deur uitgaat. Zo kom je nooit meer in de verleiding om je peuk te dumpen wanneer er geen asbak in de buurt is. 

De zakasbakjes worden ter beschikking gesteld tijdens de avondmarkt (vrijdag) en op de feestweide (zaterdagavond). 

Na de Wielsbeekse Feesten zullen de zakasbakjes ook gratis verkrijgbaar zijn aan het onthaal van gemeentehuis, sociaal huis en sportcentrum, in het jeugdhuis en in de bib.