Cultuurseizoen 2022-2023 | Workshops

INSCHRIJVEN WORKSHOPS (vanaf 15/07/2022)

Workshop zeefdrukken

Zeefdrukken

Altijd al willen weten hoe zeefdrukken in zijn werk gaat? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Bovendien heb je helemaal geen ervaring nodig.

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden zoals textielbedrukking, affiches, kunstdrukken… In deze workshop gaan we over het hele zeefdrukproces: van idee tot print. Je ontdekt alles over ontwerp, voorbereiding, kleurgebruik en druktechniek.

Op het einde van de avond ga je naar huis met heel wat nieuwe kennis en je eigen kleurenzeefdruk.

16 november 2022 - 19u00 - €30
OC Wielsbeke

Wilgenhutten bouwen

Wilgenhutten bouwen

Wat is er leuker voor kinderen dan een eigen natuurlijke speelhut? Maak de doe-het-zelver in je wakker en leer de kneepjes van het vak tijdens deze workshop wilgenhutten bouwen. Je gaat aan de slag met wilgentakken en maakt kennis met het bouwen van groene constructies. Op die manier help je mee om de natuurlijke speelzone in de Eekhoutshoek verder in te kleden.

Breng je werkhandschoenen mee en voorzie aangepaste kledij. Dan maken we er samen een leuke workshop van.

14 januari 2023 - 13u30 - €5
Speelruimte Eekhoutshoek

Workshop Kaas zoekt Bier

Kaas zkt. bier

Kaas en bier is een hemelse combinatie, dat weten echte foodies al lang. Ze lijken voor elkaar gemaakt. Ontdek in deze workshop alle redenen waarom bier een uitstekende partner is voor kaas. We maken kennis met enkele delicieuze kaas- en biercombinaties, in harmonie en contrast. De biersommelier maakt speciaal voor deze workshop een selectie van enkele verrassende bieren en bijhorende kazen.

9 februari 2023 - 19u00 - €30
OC Den Aert

Workshop vegetarisch koken

Vegetarisch koken

Vegetariër of niet, in deze workshop krijgen groenten de hoofdrol. Bovendien scherpt vegetarisch koken ook je creativiteit aan. Ben je niet echt vertrouwd met de vegetarische keuken? Geen probleem! Tijdens deze workshop ga je op een culinaire ontdekkingsreis.

Door het combineren van verschillende groenten en bereidingswijzen leer je nieuwe en verrassende smaakcombinaties kennen. Gestoomd, geroosterd of gestoofd? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wedden dat je na deze workshop vegetarisch koken een echte groentenfan bent?

16 maart 2023 - 18u30 - €60
Vogelsang

Workshop zelfverdediging

Zelfverdediging

We hopen dat het nooit zover komt, maar soms is jezelf verdedigen de beste optie. In deze workshop ontdek je hoe eenvoudig en effectief zelfverdediging kan zijn.

De basis ligt bij zelfverdedigingssporten zoals ‘krav maga’ en ‘taekwondo’. Je leert situaties inschatten en jezelf bevrijden uit een bedreiging of een aanval. De gediplomeerde lesgevers met
ervaring in diverse vechtsporten leren je eenvoudige maar efficiënte technieken waarvoor je niet groot, sterk of lenig hoeft te zijn. Ook een ijzersterke conditie of enige voorkennis is niet nodig.

27 april 2023 - 19u30 - €15
OC Wielsbeke

Workshop Bushcraft

Bushcraft voor kinderen & (groot)ouders

Bushcraft is de kunst van het (over)leven in en met de natuur. Het is een breed pallet aan natuurvaardigheden met respect voor de natuur. Wil je leren hoe je verantwoord vuur kan maken zonder aansteker of lucifer? Zin om samen te koken met zelfgeplukte kruiden uit de natuur? Je gaat op zoek naar eetbare, medicinale en bruikbare planten en leert met messen werken.

Schrijf je in samen met je (groot)ouder en leer hoe je je thuis kan voelen in het bos. Avontuur verzekerd voor groot en klein.

13 mei 2023 - 13u30 - €40 (per duo)
Locatie wordt later meegedeeld

Alle workshops georganiseerd door de cultuurdienst zijn UiTPAS-activiteiten! Je kunt hierbij niet enkel punten sparen, maar ook het kansentarief is op onze voorstellingen van toepassing.

Meer informatie over UiTPAS