Wielsbeekse Feesten 2019: het programma

29 augustus 201901 september 2019
2019 Wielsbeekse Feesten
Rode Kruis - Bloedinzameling

Donderdag 29 augustus

Bloedinzameling Rode Kruis Wielsbeke

Stel je voor: jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Dus waar wacht je op? De bloedinzameling vindt plaats in Zaal Den Aert van 17u30 tot 20u30.

Avondmarkt Wielsbeekse feesten

Vrijdag 30 augustus

Verkeershinder t.g.v. avondmarkt en tuning-evenement

Avondmarkt

18u / Baron van der Bruggenlaan

Verschillende foodtrucks, marktkramers en verenigingen maken zich op voor een gezellige avondmarkt. Je vindt er verschillende standhouders met koopwaar, maar ook lokale verenigingen. Handelaars, verenigingen en andere geïnteresseerden die wensen deel te nemen als standhouder kunnen zich wenden tot de dienst Cultuur via cultuur@wielsbeke.be.

 

Markt met lokale en ambachtelijke producten

18u - 21u / Baron van der Bruggenlaan

Lokaal geteelde en ambachtelijke producten én hun teler of ‘maker’ worden in de kijker gezet! Enkel puur en ambachtelijk, rechtstreeks van producent naar consument! Lokale handelaars die interesse hebben om deel te nemen kunnen zich wenden tot de dienst Cultuur via cultuur@wielsbeke.be.

 

Mondiale markt

18u - 22u / Baron van der Bruggenlaan

De Wielsbeekse Multiculturele Werkgroep is ook dit jaar weer van de partij. De vrijwilligers met roots van over de hele wereld staan een hele dag in de keuken om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. Kom meegenieten van een heerlijk gerechtje, snuif wat multiculturele sfeer op bij het muzikale optreden of laat je versieren met een prachtige hennatattoo. Het aanbod is volledig gratis. Wie dat wil, kan op de avond zelf een gift doen in de collectebus voor de Wielsbeekse Voedselbank.

 

Tuning-evenement

18u-00u, centrumstraten Wielsbeke

Organisatie: Rivolino De Clercq, 0478/78.24.64

Getunede wagens zakken op vrijdagavond opnieuw af naar Wielsbeke voor de reeds derde editie van het tuningevent. Toegang is gratis, deelnemende wagens betalen € 10.

 

2019 Raf Van Brussel

Zaterdag 31 augustus

Verkeershinder t.g.v. kermis op markt en evenementen op gemeenteplein

8e Kampioenschap vissen Groot-Wielsbeke

10u-12u30 en 13u30-16u
Organisatie: Wielsbeekse Vrije Vissers
Al voor de achtste keer is er een wedstrijd op de vijver rond het gemeentehuis. Inschrijven kost € 10 en kan bij een bestuurslid.

Kinderfuif Minifuif voor maxipret

14u-16u, ‘t Ravotterke
Organisatie: Chiro Kris-Kras
Vanaf 14u kunnen de kinderen zicht in ’t Ravotterke uitleven tijdens een fantastische kinderdisco. Ambiance verzekerd! Deelnemen kost € 3.

Radio Oost-West
14u - 18u
Live uitzending

Hindernissenloop STRONG WIELSBEKE

vrije start tussen 15u-18u | domein Hernieuwenburg

Een hindernissenloop van 1 km waarbij maar liefst negen hindernissen overwonnen moeten worden. Het is een recreatieve run, het aantal toeren dat je loopt, kies je zelf.  Inschrijven kan nog ter plaatse. Meer info vind je hier: https://www.wielsbeke.be/nieuws/neem-deel-aan-strong-wielsbeke 

Kinderanimatie Funbus

17u-21u / plein voor het gemeentehuis

Leuke springkastelen, circusanimatie, gekke fietsen en een heuse grimestand entertainen de jongste bezoekers van de Wielsbeekse Feesten. Plezier gegarandeerd! Opgelet: er wordt geen opvang voorzien. Kinderen kunnen vrij gaan en staan waar ze willen. Toezicht van een begeleidende volwassene is een must!

Happy Hour

18u-19u30 / plein voor het gemeentehuis

Het gemeentebestuur trakteert! Elk gezin uit Wielsbeke krijgt thuis in de brievenbus een folder met daarbij enkele drankbonnen. De bonnen zijn in te wisselen in de drankstanden op het plein voor het gemeentehuis en zijn enkel geldig tijdens het Happy Hour.

Optredens

19u Cover-Line

De 6-koppige coverband uit Wielsbeke laat het gemeenteplein daveren op zijn grondvesten. Met nummers van de jaren ‘70 tot nu bezorgen ze jullie een onvergetelijk optreden!

20u45 Brussels By Night met Raf Van Brussel

Raf Van Brussel en zijn band brengen een uiterst dansbare mix van klassieke ‘floor fillers’ en recente hits. Zo krijgt “Roxanne” van The Police plots een heel nieuwe sound in medley met “Mercy” van Du¥ y. Of blijkt “Let me Entertain You” van Robbie Williams wonderwel te passen op de beats van David Guetta’s “When Love Takes Over”.

Tombolatrekking

22u / plein voor het gemeentehuis

Elk gezin uit Wielsbeke krijgt bij de Wielsbeekse Feesten-folder ook een tombolabon. Wie kans wil maken op een mooie prijs (fiets of televisie) stopt zijn/haar ingevulde tombolabon ’s avonds in de collectebus. Voor het vuurwerkspektakel worden de twee winnende tombolabonnen getrokken. Aanwezigheid vereist om aanspraak te kunnen maken op de gewonnen prijs.

Vuurwerkspektakel

22u15 / plein voor het gemeentehuis
We eindigen de feestavond traditioneel met een vuurwerkspektakel op het plein voor het gemeentehuis. Wie nog lang niet moe is, kan nog even genieten van een drankje op het plein voor het gemeentehuis of afzakken naar de Big Bang fuif in de sporthal.

Big Bang fuif

22u, sporthal Wielsbeke
Organisatie: Chiro Aktivo
Het feest gaat nog door tot in de late uurtjes. Koop je tickets vooraf bij de leiding of aspi’s. Meer info is te vinden op de  facebookpagina van chiro Aktivo.

Wielsbeekse Feesten - Paardenkoers

Zondag 1 september

8ste paardenkoers Wielsbeke

Start om 13u30 (terrein open om 11u) - organisatie: Paardenkoerscomité Black Beauty

  • Grote draf-, vlucht- en ponykoersen
  • Grote prijs galop (korte afstand)
  • Dag van de voorzitter “Draf & Galop klein spel”
  • Invitatiekoers voor beroepsdrivers
  • Verkiezing “Foute Hoed” & kinderanimatie

Inkom : 5 € - kinderen tot 12 jaar gratis

Locatie: De Bonaerdshoeve bij Patrick & Patsy