Vind helpende handen in de buurt of bied zelf hulp aan met Welbi

Published on Maandag 03 oktober 2022
Welbi

Wielsbeke zet schouders onder Welbi

Rij je wel eens het gras af bij je ouders of buren? Breng je wel eens een familielid of kennis naar het ziekenhuis? Repareer je her en der wel eens een lekkende kraan? Of ben je juist op zoek naar iemand die je met dergelijke taken kan helpen? Dan is Welbi iets voor jou!

Welbi is een online platform dat toelaat om eenvoudig helpende handen in de buurt te vinden of zelf hulp aan te bieden. Dit omvat o.a. hulp bij kleine klusjes binnen en buiten, hulp bij vervoer, digitale ondersteuning, hulp bij het shoppen, een babbel of het voorzien van een babysit.

Op 15 maart 2022 lanceerden Curando en haar partners Ferm en Cevi de gloednieuwe dienstverlening Welbi en ook gemeente Wielsbeke heeft zijn schouders onder het platform gezet.

Tot 7.170 euro
Welbi brengt mensen uit de buurt samen zodat ze elkaar kunnen helpen. Via je smartphone of  computer kan je Welbi eenvoudig gebruiken.

Misschien ken jij wel familieleden, buren, jongeren, … die zelf een handje willen helpen in de buurt en hierbij graag een centje bijverdienen? Dat kan, Welbi is een erkend deelplatform, dit betekent dat je tot 7.170 euro (bedrag 2023) mag bijverdienen aan een fiscaal gunstig tarief.  Reeds vanaf 16 jaar kan je actief zijn op Welbi.

Wat heeft Welbi te bieden?

Het platform is gemakkelijk te gebruiken en fiscaal voordelig voor wie wil helpen. Het is goedkoop en betrouwbaar voor wie helpende handen zoekt. Welbi is erkend door de federale overheid en er zijn, in tegenstelling tot andere platformen, geen instapkosten.

Wie hulp biedt, kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Tijdens de Welbi-activiteiten ben je automatisch verzekerd. Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Hoe werkt het? Heel eenvoudig: Je surft naar de website www.welbi.be of downloadt de Welbi-app via de Google Play Store of via de Apple Store en je kan meteen aan de slag.

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbipunten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Heb je dus vragen of wens je meer informatie? Kom dan zeker langs in een van de Welbi-punten in de buurt: WZC De Karmel in Waregem of WZC Mariaburcht in Dentergem.