Gemeente Wielsbeke neemt deel aan nationale test BE-Alert op 7 oktober

Published on Zondag 05 september 2021
07 oktober 2021
BE-Alert nationale test 07 oktober 2021

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Op 7 oktober houden verschillende steden en gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen. Dat kan via mail of sms gebeuren.

Door BE-Alert te testen kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale aanleiding voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be.

Nog niet aangemeld?
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Wist je dat je tot 5 'alert'-adressen kan invoeren? Denk aan je huisadres, werkadres, verblijfplaats van kwetsbare familieleden, je vakantieadres, ... Je kan je gegevens ook altijd aanvullen.

Inschrijven is volledig gratis.

Schrijf je vandaag nog in en test mee op 7 oktober!

Meer info: