Sociaal Verhuurkantoor

Wonen

Het SVK huurt woningen aan particuliere eigenaars om die onder te verhuren aan personen of gezinnen voor wie het moeilijk is om via de private huurmarkt een kwaliteitsvolle en betaalbare woning te vinden.

De gemeenten Izegem, Ledegem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Wielsbeke maken deel uit van het werkingsgebied van het Soiaal Verhuurkantoor Regio Izegem.

Kandidaat-huurders: je wenst een woning te huren bij het SVK?

Woningen worden steeds duurder. Wie het financieel niet breed heeft, en geen eigen woning kan kopen, moet op zoek naar een betaalbare huurwoning.  De huisvestingsdienst voorziet een aanvullend aanbod op de bestaande bouwmaatschappijen, namelijk een Sociaal Verhuurkantoor. Kandidaat-huurders kunnen zich steeds komen inschrijven bij de Woonwinkel.

Voor alle infoklik hier 

Kandidaat-verhuurders: je wenst een woning te verhuren via het SVK?

De woningen worden gehuurd aan particuliere eigenaars, en daarna onderverhuurd. Voor eigenaars betekent dit systeem verhuren zonder zorgen. Dit houdt een aantal belangrijke voordelen in:

  • Eigenaar is verzekerd van de huur tijdens de volledige huurtermijn;
  • Eigenaar hoeft geen commissielonen te betalen aan immo-kantoren;
  • Eigenaar heeft geen zorgen betreffende huurachterstal, gerechtelijke procedures, ...

Voor alle infoklik hier

Interesse?

Klik hier voor de contactgegevens.

Uittreksel uit de gemeenteraad 24 september 2015: Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen die (zullen) verhuurd worden via het sociaal verhuurkantoor.

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen die verhuurd (zullen) worden via het sociaal verhuurkantoor.