Oeververnieuwingswerken - omleiding voor fietsers

Published on maandag 07 maart 2022
10 maart 202230 november 2022
Ontbossing t.h.v. Braet

Met de start van oeververnieuwingswerken zijn begin maart een aantal bomen langs het jaagpad ter hoogte van het bedrijf Braet gerooid. Deze ontbossing was noodzakelijk omdat de wortels van deze bomen mee de oever vernielen

  • In een tweede fase, voorzien van 06 mei tot 09 augustus, zal het beton van de oever opgebroken worden. Deze werken gebeuren vanaf het water, via een drijvend ponton. Eerst zal het beton worden uitgebroken, dan wordt er gebaggerd, vervolgens worden er schanskorven geplaatst en worden de korven gevuld met beton.

    In deze fase zal er een omleiding voor fietsers worden ingesteld via de Kanaalweg, Hulstersestraat, Kruishoek, Meulebeeksestraat, Fabiolalaan, Zwaantjesstraat en Oostrozebekestraat. Voor het overige verkeer zal er geen hinder zijn.

  • De eigenlijke werken op het jaagpad starten halverwege juni. Dan wordt aansluitend het asfalt, de fundering en de onderfundering opgebroken en wordt vervolgens het wegdek voorzien van een nieuwe slemlaag (dit is een dunne laag asfalt).

  • In een laatste fase worden er nieuwe bomen aangeplant. Dit kan pas gebeuren vanaf november, met de start van het eerstvolgende plantseizoen.