Volg de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe sportcomplex

Published on Dinsdag 30 maart 2021
Grondwerken op domein Hernieuwenburg - realisatie nieuw sportcomplex (maart 2021)

In maart zijn de werken voor een nieuw sportcentrum op domein Hernieuwenburg van start gegaan.

Begin maart werden de voorbereidende werken uitgevoerd en werden er grondwaterpompen geïnstalleerd. Deze moeten ervoor zorgen dat het grondwaterpeil op de werf niet te hoog komt gedurende de ruwbouwwerken (vermoedelijk tot augustus – september 2021).

Het opgepompte water - dat na staalname van goede kwaliteit is gebleken - wordt afgeleid naar de wal rond het gemeentehuis.

Eind maart zijn de grondwerken opgestart. In een volgende fase zullen de rioleringswerken aanvangen.

Na het bouwverlof zal een torenkraan worden geplaatst op de reeds gegoten betonplaat en zal een funderingsplaat gegoten. In mei wordt van start gegaan met de ruwbouw: het plaatsen en gieten van de betonwanden.

Het einde van de werken (de realisatie van het nieuwe sportcomplex) is voorzien voor 30 juni 2022.

Werfdoeken rond domein Hernieuwenburg

Veiligheid voorop!

De werfzone werd helemaal afgezet met herashekkens. Gelieve deze afsluiting te respecteren en de werf niet te betreden! Alle werken zijn goed zichtbaar van buiten de werfafsluiting.

Vanuit veiligheidsoogpunt is de parking aan de kant van de Hernieuwenstraat van maandag t.e.m. zaterdag van 05u tot 19u enkel toegankelijk voor het werfverkeer. Er kan wel geparkeerd worden aan de kant van het gemeentehuis. Ook te voet kom je best via het gemeentehuis naar het domein.

Van dinsdag 05/04 tot begin mei is de parking aan de kant van de Hernieuwenstraat volledig afgesloten omdat daar de bewapening voor de funderingsplaat zal klaargemaakt worden. De oprit naar het domein blijft wel vrij.