Uitbaters gezocht voor cafetaria's sportcentra Wielsbeke

Published on Maandag 25 januari 2021
Een nieuwe sportlaan op domein Hernieuwenburg

De gemeente Wielsbeke is op zoek naar uitbaters voor de cafetaria’s van de diverse sportcentra in Wielsbeke. Het gaat zowel om de bestaande cafetaria’s als de toekomstige cafetaria van het nieuwe sportcomplex op domein Hernieuwenburg. Aanmelden kan tot 01/03/2021.

Vanaf maart 2021 wordt gestart met de bouw van het nieuwe sportcomplex op domein Hernieuwenburg. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang.

Het nieuwe sportcentrum zal beschikken over een sporthal van 1680m² (= 4 volleybalterreinen) die continu, overdag en ’s avonds, bezet is door activiteiten van sportclubs en de sportdienst. Daarnaast beschikt het nieuwe complex over een zwembad van 166m² met een beweegbare duo-bodem. Het is een doelgroepenbad dat overdag gebruikt wordt voor schoolzwemmen. ’s Avonds en tijdens de weekends zijn er zwemlessen, aquafitness, … en kan het zwembad afgehuurd worden (bijvoorbeeld voor verjaardagsfeestjes). De cafetaria van 170m² heeft zicht op zowel de sporthal als het zwembad en is uitbreidbaar met polyvalente lokalen van 200m². De cafetaria beschikt eveneens over een ruim buitenterras met zicht over het domein Hernieuwenburg en de toekomstige speelpleinen.

De bouw van het nieuwe sportcentrum past binnen de realisatie van het nieuwe masterplan voor domein Hernieuwenburg.

Meer informatie over het nieuwe masterplan, het nieuwe sportcentrum en de oproep naar kandidaten
De concessie voor het nieuwe sportcentrum heeft een looptijd van 10 jaar en is verlengbaar. De start is voorzien voor juni 2022.

Ook de huidige concessies voor de bestaande cafetaria’s (sportcentrum De Vlaschaard, Leieland en Hernieuwenburg, incl. het openluchtzwembad) worden vernieuwd.

Ook hiervoor worden kandidaten gezocht (vanaf 01/07/2021)

Voor meer informatie contacteer:
Dienst Vrije Tijd, Steven Lefebvre (sportfunctionaris): 056 67 32 50  vrijetijd@wielsbeke.be