Test BE-Alert in Wielsbeke succesvol afgerond

Published on Zondag 15 september 2019
03 oktober 2019
Op 3 oktober test onze gemeente BE-Alert

De gemeente Wielsbeke heeft op donderdag 3 oktober deelgenomen aan een nationale test van BE-Alert, het systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. De test is succesvol verlopen: 99,9% van alle test-sms'en werd correct ontvangen en 100% van de test-e-mails werd succesvol verstuurd.

Om 10.45u werd het sms-systeem getest. In totaal werden 699 sms'en verstuurd. Na enkele minuten was het gros van de berichten reeds succesvol ontvangen. Slechts 1 bericht kon niet worden afgeleverd, dit door foute ingave van een sms-nummer bij inschrijving bij BE-Alert. De gebruiker werd hiervan op de hoogte gebracht.

Om 11.16u werd een test-e-mail verstuurd, eveneens naar alle abonnees uit Wielsbeke. Voor de e-mailservice zijn op vandaag 649 mailadressen geregistreerd. Alle 649 mails werden succesvol verstuurd. Van een aantal geregistreerden kregen we wel de melding dat de mail in de spamfolder was terechtgekomen.

Wat is BE-Alert? 
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar alle personen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alert-bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. 

Nog niet aangemeld?
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Registreer je op be-alert.be