Stopzetting levering warme maaltijden aan huis - 01/05

Maaltijdbedeling aan huis

Een kerntaak van het OCMW was om mensen die minder-mobiel of bejaard zijn, de mogelijkheid te bieden om thuis een warm middagmaal te kunnen gebruiken. De maatschappij evolueert en zijn er meer en meer alternatieven op de private markt die dezelfde dienstverlening aanbieden. Zo wordt deze dienstverlening niet meer als een kerntaak weerhouden.

Het laatste jaar was het aantal leveringen wegens de concurrentie en wegens het wegvallen van heel wat traditionele gebruikers ook al ongeveer 20 % achteruit gegaan.  Daarom is er besloten om vanaf 01 mei 2019 geen warme maaltijden aan huis meer aan te bieden.

Maar uiteraard laten we de huidige gebruikers niet  in de steek!

Eind januari zijn de gebruikers allemaal op de hoogte gebracht en ontvangen ze binnenkort een lijst met privé-aanbieders uit onze gemeente. Indien nodig leggen wij de nodige contacten voor de huidige gebruikers.   Vanaf 01 mei worden nieuwe aanvragen van gebruikers doorverwezen naar één van de private aanbieders. We bezorgen hen dan de lijst met alle aanbieders, waar ze dan persoonlijk contact kunnen mee opnemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Sociaal Huis, en dit telefonisch (0800/96 866) of per mail (dominique.steelant@ocmwwielsbeke.be).