Sportcentrum Hernieuwenburg officieel geopend op 03/09

Published on woensdag 31 augustus 2022
Zwembad Sportcentrum Hernieuwenburg

Anderhalf jaar na de start van de werken wordt op zaterdagochtend 3 september op domein Hernieuwenburg in Wielsbeke het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg officieel ingehuldigd. De inhuldiging vindt plaats in aanwezigheid van gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé, vertegenwoordigers van Sport Vlaanderen en de besturen van buurgemeenten Dentergem en Oostrozebeke, die mee participeerden in de bouw van het zwembad.

Vanaf maandag 12 september kan iedereen in het sportcentrum terecht, onder andere voor baantjeszwemmen

 

Zwembad Sportcentrum Hernieuwenburg

Het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg huisvest o.m. een zwembad, een sportzaal, een interactieve sportspeelmuur Lü, een multifunctionele wall, een cafetaria en de burelen van de dienst vrije tijd van de gemeente Wielsbeke.

Het zwembad van 16,66 bij 10 m en met beweegbare bodem zal vooral worden gebruikt voor schoolzwemmen en zwemlessen, maar is op vaste tijdstippen ook toegankelijk voor het publiek. Inwoners van Wielsbeke, Dentergem en Oostrozebeke kunnen vanaf 12 september tegen inwonerstarief gebruik maken van het zwembad voor aquagym, seniorenzwemmen, gezinszwemmen of baantjeszwemmen. G-sporters kunnen op woensdag in het zwembad terecht, en op zaterdagnamiddagen kan het zwembad afgehuurd worden voor feestjes.

De sporthal biedt onderdak aan diverse Wielsbeekse verenigingen waaronder Tafeltennisclub TTC Wielsbeke-Leieland, basketvereniging Bobcat Wielsbeke, volleybalverenigingen Ooidavo en damesvolleybal DVH, tennisclub TC Hernieuwenburg en verschillende minivoetbalclubs. Ook kan de sporthal volledig of gedeeltelijk afgehuurd worden voor o.a. badminton (12 terreinen), minivoetbal (2), volleybal (4), basketbal (2) of tennis (2 terreinen).

De interactieve sportspeelmuur Lü, die zich op de bovenverdieping in de cafetaria bevindt, kan tijdens het weekend gehuurd worden. Lü is een ruimtelijk bewegingsspel dat in realtime reageert op het gedrag van en de interactie tussen spelers. De zaal wordt omgetoverd in een interactieve speelzone. Een topactiviteit om van je evenement, clubnamiddag of verjaardagsfeest een unieke ervaring te maken!

De multifunctionele wall bevindt zich dan weer op de benedenverdieping in de sporthal. Deze muur van 3 meter hoog en 12 meter breed kan als lage klimmuur gebruikt worden of als fitnesswand. De multifunctionele wall zal vooral door sportklassen gebruikt worden, maar kan ook gehuurd worden op zondagnamiddagen (beschikbare momenten afhankelijk van wanneer er competities doorgaan).

De cafetaria op de bovenverdieping is dagelijks geopend. Iedereen – ook wie minder sportief is – kan er terecht voor een drankje of versnapering, binnen of op het terras.

Het nieuwe sportcentrum biedt ook plaats aan de gemeentelijke dienst vrije tijd, met bureauruimtes voor de sportdienst en het secretariaat.

Ontdek Sportcentrum Hernieuwenburg (aanbod, openingsuren, tarieven)