Politiebesluit - mondmaskerplicht provincie West-Vlaanderen

Published on Zaterdag 03 oktober 2020
03 oktober 2020
mondmaskerplicht

POLITIEBESLUIT - Om de verdere verspreiding van het covid 19-virus tegen te gaan, is iedereen vanaf 12 jaar vanaf vandaag verplicht op het volledige grondgebied van de provincie West-Vlaanderen ten allen tijde een mondmasker of alternatief in stof bij te hebben en te kunnen tonen op vraag van de politie. Dat heeft provinciegouverneur Carl De Caluwé in een politiebesluit vastgelegd.

Het is verplicht een mondmasker te dragen:

  • in alle voor het publiek toegankelijke gebouwen (gemeentehuis, sporthal, bibliotheek, ...) met uitzondering wanneer men neerzit en op voorwaarde dat de veiligheidsafstand van 1,5 meter en de andere algemene regels om de verspreiding van het virus tegen te gaan worden gerespecteerd
  • op alle markten
  • op kermissen en evenementen
  • in de recyclageparken
  • als toeschouwer van een sportactiviteit (trainingen, wedstrijden, oefenmatchen, tornooien, ...)
  • op alle begraafplaatsen, 1 week voor en 1 week na Allerheiligen

Wie in de onmogelijkheid is om een mondmasker te dragen om medische redenen en dit met een medisch attest kan aantonen dient niet te voldoen aan bovenstaande bepalingen van het politiebesluit.

De provinciale maatregelen moeten samen gelezen worden met de federale mondmaskerplicht in winkels en winkelcentra, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en bezinningsplaatsen, musea, bibliotheken, casino's, handelsbeurzen, inrichtingen die behoren tot de horecasector, het openbaar vervoer, de middelbare school, op het werk als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, bij de kapper of schoonheidsspecialist, voor bepaalde beroepen als marktkramers, kappers, obers en op alle plaatsen waar de sociale afstand van 1,5 meter niet gehouden kan worden. De mondmaskerplicht geldt enkel voor personen boven de 12 jaar.

Hier vind je het volledige politiebesluit