Nieuws wegenwerken

Rotonde Balta - aanleg

Sinds maandag 18 maart zijn de wegenwerken gestart op het kruispunt Loverstraat – Rijksweg – Wakkensteenweg. Deze werken zullen duren tot aan het zomerverlof.
Om de doorstroming van het verkeer op deze plaats vlotter te laten verlopen, wordt een rotonde aangelegd. Daarbij is het belangrijk dat de verkeersveiligheid van àlle gebruikers (zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers) wordt verhoogd.
Enkel de plaats waar de rotonde uiteindelijk komt blijft gedurende de hele termijn onbereikbaar

BELANGRIJK: Bereikbaarheid van de lokale handelaars
De werken brengen uiteraard de nodige hinder met zich mee, maar we vinden het belangrijk om te vermelden dat àlle lokale handelaars in Sint-Baafs-Vijve tijdens de werken nog bereikbaar zijn met personenwagens. U kunt zich dus met de wagen tot aan de voordeur van elke handelszaak begeven.

Voor het openbaar vervoer:
- Richting Tielt: de bestaande halte op het kruispunt Loverstraat / Wakkensteenweg / Caignaardstraat kan gebruikt worden.
- Richting Waregem: men moet gebruik maken van de halte ter hoogte van de Plaats in Sint-Baafs-Vijve (thv het oorlogsmonument) óf de tijdelijke halte op het kruispunt Roterijstraat / Wakkensteenweg óf de halte aan het kruispunt Loverstraat / Wakkensteenweg / Caignaardstraat

Hieronder vindt u de volgende documenten: 
- grondplan van de ontworpen toestand
- omleidingsplan