Nieuw Sportcentrum Hernieuwenburg biedt ook G-sporters extra kansen

Published on donderdag 25 augustus 2022
Samenwerking met Somival Waregem

Vanaf september 2022 kunnen G-sporters (sporters met een beperking) wekelijks op woensdag terecht in het gloednieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg voor G-zwemmen en G-zwemlessen. De sportdienst van gemeente Wielsbeke ging hiervoor een samenwerking aan met Somival Waregem, wiens medewerkers ook in Wielsbeke de werking zullen ondersteunen.

Op dit moment kunnen de ca. 400 leden van Somival Waregem - dat al meer dan 40 jaar activiteiten organiseert voor mensen met een beperking - wekelijks 1 uurtje zwemmen op zaterdagochtend in zwembad De Treffer in Waregem (van 09u00 tot 10u00). Een uitbreiding van het aantal zwemuren evenals het aanbieden van zwemlessen is daar niet mogelijk.

Het nieuwe zwembad in Wielsbeke biedt huidige en toekomstige Somival-leden extra mogelijkheden om te zwemmen en te leren zwemmen, en voorziet in specifieke tijdsblokken op woensdagen om dit te realiseren. Ook de nodige infrastructuur en hulpmiddelen zoals een zwembadlift, natte rolstoel, gordels, … en een lesgever/redder worden door de gemeente Wielsbeke voorzien.

De officiële opening van het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg vindt plaats op zaterdag 3 september. Vanaf woensdag 14 september vinden al de eerste zwemmomenten en zwemlessen voor G-sporters plaats. Inschrijven voor zowel het zwemuurtje als voor de zwemlessen is gewenst en kan via Somival Waregem (info: Kevin Vanhoutte - recreatiefzwemmen@somival.be).

Vrijwilligers om toekomstige zwemuurtjes in Wielsbeke te begeleiden zijn steeds welkom. Voor meer info kan er contact opgenomen worden met Somival Waregem via bovenstaande contactgegevens.