Ik zomer West-Vlaams

Published on Dinsdag 14 juli 2020

Ik zomer West-Vlaams, in 't West-Vlaamse hart

Op stap met Super Sam

Digitale speurtocht voor gezinnen in 't Veld en Wallemote-Wolvenhof

Zin in een spannend en interactief spel met kinderen tussen +/- 4-9 jaar? Ga dan met het ganse gezin op stap met Super Sam. Super Sam is jouw virtuele spelleider via Facebook Messenger. Hij toont je de mooiste plekjes van de provinciedomeinen Wallemote-Wolvenhof en ‘t Veld. Vind deze plekjes en neem er een gekke selfie van jouw groep. De chatbot 'Super Sam' geeft jullie meteen een vraag of raadsel over deze plek. Juist antwoord? Haal binnen die punten!
Op weg naar deze spellocaties krijgt je gezin ook opdrachten voorgeschoteld die je extra punten opleveren.

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Super Secret
Digitaal spionagespel in de Baliekouter en Het Sterrebos

Majoor Von Stierentrap is dood aangetroffen na een feest in het kasteel van Het Sterrebos. En in De Baliekouter is ooievaar Jan verdwenen. Ben je tussen +/- 8 en 12 jaar en wil je Commissaris Maurits van het Geheim Opsporingskorps helpen bij het oplossen van deze twee zaken? 
Communiceren met Commissaris Maurits doe je via Facebook Messenger. En met de Super Secret app ga je op zoek naar geheime sporen, luister je telefoongesprekken af en kijk je door muren.

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Thriller podcasts voor tieners (+14)

Spanning alom in je oortjes in Het Sterrebos en Wallemote-Wolvenhof

Elena, de dochter van de molenaar, neemt ons mee op pad in Het Sterrebos. Een pad gevuld met afgunst, liefde, verraad, strijd tegen onrecht en zelfs me too-momenten. Durf jij Elena te volgen?
In Wallemote-Wolvenhof gaat de podcastwandeling de paranormale toer op. Verwacht je aan spannend young adult verhaal waarbij jongeren de hoofdrol spelen. 
Een tiental leerlingen van de afdelingen Woord van de academies STAP en Art’Iz leenden hun stem om het verhaal in te spreken. De podcastverhalen zijn bedacht en ontwikkeld door Wonderling Verteltheater en Woordenzee.

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Luisterfietstochten langs groene assen

Podcast luisterverhalen langs Vrijbosroute en Stroroute

Wat hebben de voormalige spoorlijn De Vrijbosroute en de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki met elkaar gemeen? Hoeveel ton munitie van W.O.I verwerkt DOVO jaarlijks in Houthulst? Van waar die vele serres langs de Stroroute? Waarom worden Brugge kazen in Moorselede gemaakt?  Dit en nog veel meer kom je te weten met de podcast luisterfietstochten langsheen de Vrijbosroute en de Stroroute. Podcaster Wim Chielens schotelt je per voormalige spoorlijn een 10-tal sappige luisterfragmenten voor. 

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Op avontuur met Blob!

Gezinsspeurtocht in Wallemote-Wolvenhof en Bergmolenbos

Ken je Blob? Hij neemt vaak verschillende gedaantes aan. Een kastanje, een pruim, een berkenblad,... Dit knotsgekke figuurtje loop je deze vakantie tegen het lijf in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof en het Bergmolenbos.
Samen met de vriendjes van Blob kunnen gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar op zoek gaan naar een schat of de strijd aanbinden met één of ander gruwelijk monster. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. Zo combineer je natuur met dolle pret.

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Code17
Win een weekendje metdé zoekzomer van 2020

Met CODE17 verandert jouw zomer in een heuse ontdekkingstocht. In elk van de 17 gemeenten van ’t West-Vlaamse hart zit een code verstopt op een wandeltraject. Je wordt natuurlijk niet zo maar op pad gestuurd. Per gemeente krijg je een kaart van de wandeling en 2 foto’s aangereikt. De foto’s tonen je waar je onderweg een deel van de code zal vinden.
En met elke code die je ons toestuurt, vergroot je kans op een ontspannende prijs of een meer dan lekkere trofee.

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Archery Tag

Met pijl en boog strijden in De Baliekouter, Wallemote-Wolvenhof  en 't Veld

Vergeet paintball en lasertag, wij keren terug naar pijl en boog! Archery Tag is actie, tactiek, samenwerking en enorm veel plezier. We spelen dit spel met pijl en boog en proberen elkaar hierbij te raken. De teams nemen het tegen elkaar op in allerlei verschillende games en wedstrijden. Pijn doet dit spel niet, want elke pijl heeft een soft top van mousse of rubber.
Bovendien komt er geen verf aan te pas. Durf jij het aan?

Meer info en inschrijven: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Yoga in open lucht

Mindful en ouder-kind yoga in De Baliekouter, Het Sterrebos, 't Veld en Wallemote-Wolvenhof

Zowel beginners als ervaren yogi’s kunnen deze zomer hun matje uitrollen in één van de vier provinciedomeinen van 't West-Vlaamse hart voor verschillende sessies ‘Mindful yoga’ en ‘Ouder-kind yoga’. Tijdens deze sessies maak je op een zachte manier ruimte in je lichaam en je geest, kom je heel bewust in een houding en voer je die uit volgens de mogelijkheden van jouw lichaam en dit heerlijk buiten in de natuur.

Meer info en inschrijven: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams

Disk Golf 

Frisbee parcours in Wallemote-Wolvenhof, 't Veld en De Baliekouter
 

Disk Golf is de frisbeevariant van golf. Je speelt echter niet met een club en balletjes, maar je gooit met een frisbee van korf. Als de frisbee in de vlucht tegen de loshangende kettingen van de korf botst, valt die in de mand. Wie het minst aantal worpen nodig heeft om vanuit de verschillende
werpplaatsen alle zes de korven aan te doen, wint het spel. De bomen van het bos vormen hierbij een uitdagende hindernis. 

Meer info: www.westvlaamsehart.be/ikzomerwestvlaams