Haal je gratis mondmasker en filters op!

Published on Maandag 15 juni 2020

Vanaf maandag 15 juni 2020 zullen de stoffen mondmaskers en filters die de overheid ter beschikking stelt aan de bevolking bedeeld worden via de apotheek in je woonplaats.

Alle + 12-jarigen kunnen zich melden met hun identiteitskaart in de apotheek van de eigen (deel)gemeente om deze op te halen. De ophaling kan ook gebeuren door het gezinshoofd en wordt geregistreerd.

De stoffen mondmaskers zijn te gebruiken op openbare plaatsen waar je in contact komt met andere mensen en de afstand van 1,5 meter niet kan respecteren en wanneer het verplicht is. Deze zijn conform de NBN-norm, zowel qua filtercapaciteit als ademhalingsweerstand.

Ze mogen enkel worden gebruikt door kinderen ouder dan 3 jaar wegens verstikkingsgevaar.

https://www.info-coronavirus.be/nl/news/mondmaskers-federale-overheid/

De filters zijn bedoeld om in combinatie met de handgemaakte mondmaskers gebruikt te worden.

Zelfgemaakte of comfort mondmaskers maak je zelf volgens verschillende patronen die je op websites (vb. https://maakjemondmasker.be/) en sociale media terugvindt. Deze maskers worden niet getest of genormeerd aangezien hun kwaliteit afhankelijk is van het gebruikte textiel. Je draagt het masker om anderen te beschermen.

 

Contactgegevens van de apothekers in Wielsbeke: 

- Apr. Bvba DEBEUCKELAERE, Baron van der Bruggenlaan 12, 8710 Wielsbeke - tel.: 056 66 60 45

- Apr. OOIGEM NV, Oostrozebeeksestraat 8, 8710 Ooigem, tel.: 056 66 74 46 - e-mail: info@apotheekooigem.be - website: www.apotheekooigem.be

- Apr. H. DELRUE, Rijksweg 57, 8710 Sint-Baafs-Vijve, tel.: 056 60 05 34, e-mail: info@apotheekdelrue.be - website: www.apotheekdelrue.be