Controleer de vervaldatum van je rijbewijs (bankkaartmodel)

Published on Woensdag 17 mei 2023
Rijbewijs

Rijbewijzen in bankkaartmodel werden in Wielsbeke voor het eerst afgeleverd in 2013. Het rijbewijs ‘bankkaartmodel’ is 10 jaar geldig. De eerste rijbewijzen moeten dus dit jaar hernieuwd worden.

Sinds 2 mei 2023 worden burgers per post verwittigd dat de administratieve geldigheid van hun rijbewijs binnen 2 maanden verstrijkt. Concreet betekent dit dat alle burgers wiens rijbewijs vanaf 01/07/2023 verstrijkt een brief zullen ontvangen.

Burgers wiens rijbewijs verstreken is tussen 01/01/2023 en die dit op 30/04/2023 nog niet hebben vernieuwd zullen hierover in het najaar bericht worden. Deze herinneringsbrieven zullen verspreid worden in september, oktober en november.

Voor de hernieuwing van je rijbewijs dien je langs te komen bij de dienst burgerzaken (op afspraak). 

Afspraak maken

Je kan je afspraak ook telefonisch vastleggen via 056 67 32 00.

Een nieuwe foto is niet nodig. De foto van je identiteitskaart wordt overgenomen.

Is de foto op je eID niet gelijkend genoeg meer of wil je toch een andere foto? Breng dan een nieuwe foto mee. We beschikken in het gemeentehuis over een fotocabine.

Kostprijs hernieuwing: €25,00

Vergeet dus niet om de vervaldatum van je rijbewijs te checken en om enkele weken vooraf een nieuw rijbewijs aan te vragen bij de dienst burgerzaken.

Het klassieke, roze papieren rijbewijs blijft geldig (tot uiterlijk 2033) en hoef je niet verplicht om te wisselen naar een bankkaartmodel.