Cheques aan Wielsbeekse Voedselbank en vzw Kinderkankerfonds overhandigd

02 oktober 2019
Cheques voor de Wielsbeekse Voedselbank en vzw Kinderkankerfonds

Tijdens de Wielsbeekse Feesten werd niet alleen gefeest, er werden ook initiatieven ten voordele van goede doelen opgezet. Zo zamelde de Wielsbeekse Multiculturele Werkgroep 330 euro in voor de Wielsbeekse Voedselbank dankzij vrije giften van bezoekers. De sportdienst van de gemeente kreeg met deelnames aan ‘Strong Wielsbeke’ 421 euro bijeen voor vzw Kinderkankerfonds.

De bedragen werden op woensdag 02 oktober aan de goede doelen overhandigd in het gemeentehuis. 

Avondmarkt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Wielsbeekse Multiculturele Werkgroep op vrijdag een eetstand op de avondmarkt van de Wielsbeekse Feesten. Bezoekers konden er terecht voor gratis proevertjes zoals Tibetaanse shabhaleb, Indische curry en Marokkaanse specialiteiten. Aan de tent werd een collectebus geplaatst waar bezoekers een bijdrage konden leveren voor het goede doel: de Wielsbeekse Voedselbank. De Voedselbank zorgt ervoor dat kansarmen uit Wielsbeke ook een goede maaltijd kunnen bereiden. Met het ingezamelde geld kan een mooi eindejaarsmenu worden aangekocht voor gebruikers van de Voedselbank.

Strong Wielsbeke

Op zaterdag 31 augustus namen 421 mensen deel aan de eerste editie van Strong Wielsbeke: een hindernissenparcours voor jong en oud op domein Hernieuwenburg. Per inschrijving ging er 1 euro naar vzw Kinderkankerfonds, wat betekent dat we 421 euro aan vzw Kinderkankerfonds konden overhandigen.