Bijkomende coronamaatregelen Wielsbeke

Published on Vrijdag 31 juli 2020
01 augustus 2020

Naar aanleiding van de strengere corona maatregelen uitgevaardigd door de nationale veiligheidsraad op 27 juli 2020 en de algemene evolutie van de coronacijfers, worden er in Wielsbeke onderstaande bijkomende corona maatregelen van kracht vanaf zaterdag 1 augustus 2020.

1. SKATEPARK EN MINIPITCH

Het skatepark en de minipitch op domein Hernieuwenburg zijn gesloten. De speelpleinen blijven wel open. Op het ganse domein is er een samenscholingsverbod voor meer dan 10 personen. Ook alle andere corona richtlijnen (1,5 m afstand houden, geen handen geven,…) moeten strikt nageleefd worden.

2. OPENLUCHTZWEMBAD

Het maximum aantal toegelaten zwemmers per tijdslot wordt verlaagd van 150 naar 100 personen. Het online aankopen van ticket wordt aanbevolen.

Wie toch tickets aan de kassa koopt dient de gegevens van 1 persoon van de groep achter te laten om later contact tracing mogelijk te maken (deze gegevens worden conform de GDPR wetgeving na 14 dagen vernietigd).

De reeds geldende corona richtlijnen blijven van kracht:

- het gebruik van de kleedkamers kan enkel bij het verlaten van het zwembad (aankomen in zwemkledij)

- er wordt een eenrichtingsverkeer ingesteld: inkom via minigolf, uitgang via kleedkamers

- er wordt gewerkt met tijdsloten van 3 uren. Daartussen wordt het zwembad 30 minuten gesloten om alles te desinfecteren (kleedkamers, stoelen, klinken,…)

- veilige afstand houden (markeringen aan inkom, minigolf, glijbanen,…)

3. TRAININGEN EN SPORTWEDSTRIJDEN

Alle organisatoren van indoor sportactiviteiten worden opgeroepen om maximaal mogelijk sportactiviteiten outdoor te organiseren en zoals steeds de afstandsregels, conform de opgestelde protocollen, te respecteren”.

De kleedkamers en douches van alle sportinfrastructuur (voor binnen én buitensporten) blijven gesloten.

Contactsporten zoals judo, basketbal, minivoetbal, voetbal, etc. zijn verboden. Deze sporten moeten contactloos trainen. Op deze regel is er één uitzondering voor kinderen tot 12 jaar. Zij moeten geen anderhalve meter afstand houden en dus mogen ze blijven trainen met contact.

Officiële wedstrijden (goedgekeurd door de federatie) mogen doorgaan. Hier moeten de corona protocollen van de eigen federatie gevolgd worden.
Bij wedstrijden mogen de kleedkamers uitzonderlijk wel gebruikt worden.

4. FEESTEN EN BIJEENKOMSTEN

Alle feesten en bijeenkomsten in de gemeentelijke infrastructuur wordt verboden. Volgende gemeentelijke infrastructuur zal dus niet meer verhuurd worden vanaf 1 augustus: OC Den Aert, De Mozaïek, OC en POB De Vlaschaard, OC Wielsbeke, Vogelsang, leeszaal BIBOX en OC Leieland.

De eventhal van OC Leieland wordt ter beschikking gesteld voor vergaderingen van maximum 10 personen (conform de nationale Corona-richtlijnen).

Vogelsang kan wel nog gebruikt worden voor de reeds geplande jeugdverblijven.

Eigen organisaties van de gemeente (speelpleinwerking, sportkamp, vergaderingen,…).kunnen wel nog gebruik maken van bovenstaande infrastructuur.

Vaste lokalen van verenigingen (De Biekorf, OC Leieland,…) kunnen enkel gebruikt worden voor bestuursvergaderingen van maximum 10 personen (conform de nationale Corona-richtlijnen). Er mogen geen activiteiten georganiseerd worden in deze lokalen.

printversie