Beperkte heropening Bibox

Published on Donderdag 28 mei
29 mei 2020

Beperkte heropening Bibox

Op vrijdag 29/05/2020 houden we een proefdraaidag voor de functionele heropening van de bibliotheek waarbij je opnieuw zelf je boeken en andere materialen kan komen inleveren en uitlenen. Zitten, lezen, studeren… of gebruik maken van onze computers kan voorlopig niet.

Om praktische redenen openen we de bib aanvankelijk tijdens alle openingstijden op weekdagen. We evalueren en sturen steeds bij en houden jullie op de hoogte bij uitbreiding naar zaterdagnamiddag.

Het aantal gelijktijdige bezoekers is voorlopig beperkt tot 12. Het bibliotheekbezoek duurt maximum 30 minuten.

Bezoekers worden aangeraden hun bezoek voor te bereiden, zodat zij gericht hun gewenste materialen kunnen selecteren en enkel de materialen moeten aanraken die ze effectief willen meenemen.

De afgelopen maanden werkten we - omwille van de coronacrisis - met enkel een afhaaldienst.

Achter de schermen zijn we intens bezig geweest om Bibox klaar te stomen voor de heropening. Vloerstickers, nadars, boekenmandjes, panelen,… We willen ervoor zorgen dat je op een veilige en aangename manier terug kan langskomen.

Vind je het zelf nog te vroeg om je bezoek aan de bibliotheek weer op te pikken? Dan kan je verder gebruik maken van onze Afhaalbib. We blijven deze service op dezelfde manier aanbieden in een afgescheiden deel van de polyvalente zaal van de bib, met aparte toegang via de terrasdeur.

De inleverbus kan steeds gebruikt worden BUITEN de openingstijden van de bib en ALTIJD voor de afhaalbib-gebruikers. De binnen gebrachte materialen uit de inleverbus blijven nog steeds min. 72 u. in quarantaine staan voor ze effectief worden ingenomen. Ze blijven dus nog enkele dagen op je kaart staan.

Door het coronavirus nemen we wel een reeks maatregelen. Hierbij doen wij dan ook een warme oproep naar iedereen om deze na te leven, zowel voor onze als voor jullie gezondheid. Wij verzoeken dan ook uitdrukkelijk alle bezoekers van de gemeentelijke diensten om een mondmasker aan te hebben bij het betreden van onze infrastructuur.

Hier vind je uitgebreide informatie

 

 

Afhaalbib: Aanpassingen

Hieronder vind je een  overzicht van de afspraken en de verdere werking van de Afhaalbib vanaf 27/05/2020  . We vragen dan ook uitdrukkelijk om deze strikt na te leven en de gemaakte ophaalafspraken stipt na te leven.  

Hoe werkt de Afhaalbib?