Word 'navigator' en maak mee het verschil voor 70-plussers met kanker

Published on dinsdag 30 mei 2023
70-plussers

De Eerstelijnszone regio Waregem streeft ernaar ondersteuning op maat te bieden aan iedereen die dit nodig heeft. Binnenkort start de ELZ met een nieuw project dat volledig binnen deze missie valt: Het NavCare-EU project. Hiervoor wordt nog volop gezocht naar gemotiveerde vrijwilligers.

Het NavCare-EU project heeft als doel het ondersteunen van thuiswonende 70-plussers met kanker en hun mantelzorgers. Om hen te ondersteunen, wordt een beroep gedaan op vrijwilligers die een speciale opleiding krijgen tot ‘navigator’.

Een navigator gaat gemiddeld 1 keer om de 2 weken bij de 70-plusser thuis op bezoek om na te gaan wat voor hem/haar het meest belangrijk is op dat moment. Zo kunnen problemen aan het licht komen en kan de navigator samen met de persoon kijken hoe er een oplossing kan worden geboden. Dit kan heel ruim zijn: van nood hebben aan een babbel met een potje koffie, het mee helpen zoeken naar geschikte organisaties bij verschillende problemen, het zoeken naar een leuke hobby, …

Er worden gratis informatiesessies georganiseerd waarin het project voorgesteld wordt. Dit gebeurt in een aangename sfeer met koffie en lekkers. Deze sessies vinden plaats op verschillende momenten en locaties.

Infomomenten:

  • 13/06: 15u00-17u00: De Symfonie Heestert
  • 22/06: 18u00-20u00: Gaverpeirdje Waregem
  • 22/09: 10u00-12u00: Theatercentrum Zwevegem
  • 28/09: 15u00-17u00: Gaverpeirdje Waregem

Heb je interesse om je schouders te zetten onder dit project en het verschil te maken bij 70-plussers met kanker? Kom dan langs op een infosessie of neem contact op met info@elzregiowaregem.be

Inschrijven voor een informatiesessie

Brochure: Word navigator en maak mee het verschil