Kunstprijs 2023 - stad Antoing

Published on dinsdag 01 augustus 2023
Schilderkunst

De Stad Antoing (Henegouwen) organiseert haar jaarlijkse 'Kunstprijs' ter waarde van €3950:

  • Eerste prijs: 2000 euro
  • Tweede prijs: 1300 euro
  • Derde prijs: 650 euro

Eén van de drie prijzen wordt aan een jonge kunstenaar toegekend die het best gerangschikt staat en die nog geen 35 jaar oud is op de eerste dag van de tentoonstelling.

De prijzen worden toegekend aan kunstenaars die:

  • Belgisch of buitenlands zijn maar gedomicilieerd in de Franse gemeenschap van België, in Frankrijk of in de volgende Vlaamse gemeenten: Ardooie, Dentergem, Heuvelland, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Langemark, Ledegem, Lichtervelde, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Vleteren, Wervik, Wielsbeke, Wingene, Zonnebeke, Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem en Zwevegem. 
  • minimum 18 jaar oud zijn
  • de volgende kunsten beoefenen: schilderkunst, tekenkunst, graveerkunst, beeldhouwkunst, keramiek, tapijtkunst of gecombineerde technieken (collage, combinatie van beeldhouwkunst en schilderkunst, infografie, ...)

Het thema is vrij te kiezen, elke deelnemer moet 3 kunstwerken voorstellen. Inschrijven kan tot en met 20 oktober. Als de jury de kwaliteit van de voorgestelde werken onvoldoende vindt, worden er geen prijzen toegekend.

Inschrijven (mogelijk tot en met 20/10/2023)

De tentoonstelling zal van 25/11 tot 03/12 plaatsvinden in de zaal van het Cultureel Centrum "Foyer Socioculturel d'Antoing" in Antoing.

Kandidaten kunnen het volledige reglement en inschrijvingsformulier vragen via mevrouw Viviane Delepine, Schepen van Cultuur, Administratief Centrum, Chemin de Saint-Duron 1, 7640 Antoing.