Schrijf je in voor het klimaatatelier in OC Leieland

Published on donderdag 01 september 2022
13 oktober 2022
Klimaatatelier 2022

Samen maken we Wielsbeke klaar voor de toekomst

We kunnen er niet omheen, het klimaat verandert. Ook hier merken we het, denk maar aan de steeds drogere en hetere zomers met felle buien of nattere winters. In dit verhaal zijn er twee uitdagingen: erger voorkomen en oplossingen bedenken voor wat er nu al gaande is. Klinkt dit ver van je bed en enkel iets voor wereldleiders? Think again!

Wat we lokaal kunnen doen, legt de gemeente vast in het Klimaatplan 2030. Acties die niet enkel “goed zijn voor het klimaat”, maar die ons leven soms ook gezonder, aangenamer en waarom ook niet goedkoper kunnen maken. En voor dat klimaatplan rekenen we op jouw medewerking! Want enkel met de inzet van iedereen - inwoners, handelaars, bedrijven, landbouwers, verenigingen, experten en overheden - kunnen we deze uitdagingen aan!

Met een klimaatenquête verzamelden we ideeën

In de klimaatenquête polsten we reeds naar wat jullie wel of niet belangrijk vinden voor het klimaatplan. Zo kregen we een eerste zicht op waar kansen liggen voor mobiliteit, wonen, water, groen, energie en lokale economie.

Tijdens het klimaatatelier op donderdag 13 oktober 2022 werken we verder op de resultaten van de enquête en horen we graag jouw mening vanuit twee invalshoeken:

  • waar zie je concrete mogelijkheden voor acties
  • wat is nodig om samen ook effectief tot die acties over te gaan

We combineren een kort informatief gedeelte met vooral veel aandacht voor jullie ideeën, suggesties, wensen en vragen. We verwachten niet dat je een expert bent in de materie, wel dat je met frisse energie samen out-of-the-box wil nadenken over hoe je wil wonen, leven en werken in Wielsbeke. Overtuigd? Schrijf je dan nu in!

Tot dan, samen maken we het verschil!

 

Praktisch

  • Klimaatatelier Wielsbeke
  • 13 oktober 2022, van 19u30 tot 21u30
  • OC Leieland
  • Inschrijven voor 7 oktober 2022 via omgeving@wielsbeke.be