Bekendmaking openbaar onderzoek voorlopig ontwerp mobiliteitsplan en ontwerp plan-MER

Published on donderdag 10 augustus 2023

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK

OVER HET VOORLOPIG ONTWERP REGIONAAL MOBILITEITSPLAN EN HET ONTWERP PLAN-MER VOOR DE VERVOERREGIO MIDWEST

 Van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023

De vervoerregio Midwest heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Midwest is samengesteld uit deze 18 gemeenten: Ardooie, Dentergem, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Wielsbeke en Wingene.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023 kunt u het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Midwest inkijken:

Voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan: visienota

Voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan: actietabel

Voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan: kaart vrachtroutenetwerk

Voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan: kaart wegencategorisering

Ontwerp plan-MER

Ontwerp plan-MER: niet technische samenvatting

Opmerkingen kunt u uiterlijk tegen 15 oktober 2023 bezorgen:

  • Via mail aan de vervoerregio Midwest op het mailadres vervoerregio.midwest@vlaanderen.be.
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de hierboven vermelde gemeenten.

Op 25 september wordt een infocafé georganiseerd rond het regionaal mobiliteitsplan van de Midwest, open voor alle geïnteresseerden. Het infocafé gaat door in het Wereldhuis West-Vlaanderen (Hugo Verrieststraat 22, Roeselare) van 19u30 tot 21u00.

Inschrijven