Feest van de Vlaamse Gemeenschap met Christophe Deborsu

Published on Zondag 01 mei 2022
08 juli 2022
Christophe Deborsu

Op 8 juli vindt in organisatie van de Wielsbeekse Cultuurraad het Feest van de Vlaamse Gemeenschap plaats in OC Den Aert. Spreker van dienst is journalist Christophe Deborsu.

Deborsu presenteert op RTL-TVI het politieke debatprogramma C'est pas tous les jours dimanche, de Waalse tegenhanger van De zevende dag. Hij is ook wekelijkse columnist voor Het Belang van Limburg en is geregeld te zien en te horen op de VRT. Deborsu neemt ons mee in het politieke kluwen dat België heet. Verrassend en verhelderend, meestal amusant, soms scherp in zijn analyses, altijd mild in zijn kritiek.

Deborsu vertrekt van een onrustwekkende vaststelling: het huwelijk tussen een Waalse en een Vlaamse partner is slechts goed voor 0,5% van alle Belgische huwelijken. In 1970 was het nog 2%. Belgen houden letterlijk niet meer van elkaar. Maar zijn ze dan gedoemd om te scheiden? De lezing schetst op een leerrijke, humoristische en boeiende manier allerlei gemeenschappelijke punten en verschillen tussen Vlamingen en Walen.

Je bent van harte welkom op vrijdag 8 juli om 20u00 in OC Den Aert, Sint-Bavostraat 23. Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via cultuur@wielsbeke.be of 056 67 32 70.