Cultuurseizoen 2022-2023 | Voorstellingen

Geniet van een seizoen vol cultuur aan een scherpe prijs! Voor €65 (€60 voor -26/60+) geniet je van alle hieronder vermelde avondvoorstellingen in OC Leieland (Ooigem), én verzilver je je ticket voor de voorstelling van ‘Els de Schepper ziet ze vliegen’ in CC De Schakel (Waregem)!

Het cultuurabonnement kan vanaf 1 juli aangekocht worden via www.ticketwinkel.be/wielsbeke. Losse tickets voor de avondvoorstellingen zijn verkrijgbaar vanaf 15 juli.

Film Red Sandra

Film - Red Sandra

“Red Sandra” vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde.

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

‘Red Sandra’ is een film van Jan Verheyen en Lien Willaert, met in de hoofdrollen Sven De Ridder en Darya Gantura.

27 oktober 2022 - 20u00 - €4

Kadril

Muziek - Kadril

Bijna 45 jaar trekken ze intussen rond, de minnestrelen van KADRIL.
Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide, overal brengen zij mensen aan het dansen.

Kadril neemt je mee met hun verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. Na zangers als de Libbrecht-broers, Patrick Riguelle, Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie, is het nu de beurt aan Kimberly Claeys om samen met de Kadrilmannen jullie deze verhalen te vertellen. Zet je bij aan de toog en Streel de Minne met KADRIL …

19 november 2022 - 20u00 - €15 / €12 (-26/60+)

Voorstelling Els De Schepper ziet ze vliegen

Cabaret - Els De Schepper ziet ze vliegen

Els de Schepper presenteert een gloednieuw spektakel, een turbulente vlucht uit de realiteit. Je zal worden meegevoerd in een wereld vol ontroering, glimlachjes en schaterbuien. Ga mee op een expeditie tot in de diepste kern van Els haar hoofd. Een zoektocht met als belangrijkste vraag: waar zijn de liefde en de uitbundigheid gebleven?

Een volbloed roadmovie op het theater met een soundtrack van Steve Willaert. Een spannend verhaal  met een absurde inslag én met een verrassende “vliegende” apotheose. ‘Els de Schepper ziet ze vliegen’ is ondertussen de 15e show van de grande dame van het Vlaamse cabaret.

Boek je tickets nu en grijp de kans om Els de Schepper van dichtbij aan het werk te zien.

21 december 2022 - 20u00 - €25 / €23 (-26/60+)

Voorstelling Perpetuum Mobile

Voorstelling - Perpetuum Mobile

Vijf jaar na het uit elkaar klappen van Vlaanderens meest succesvolle cabaretgezelschap besluiten Gunter (Peter Thyssen), Kaat (Tine Embrechts) en Tom (Bert Verbeke) opnieuw samen te komen om hun gezelschap nieuw leven in te blazen na de dood van het vierde lid, Quinten (William Boeva). Maar is er nog genoeg gemeenschappelijke grond om iets nieuws op te bouwen?

Zijn de wonden die in het verleden geslagen zijn niet te diep om te helen? Kan een groep ooit hetzelfde blijven als het individu verandert? En zijn we ooit écht in staat om te vergeven? Perpetuum Mobile is een tragikomisch verhaal in vijf bedrijven dat gaat over het faillissement van ambitie, faam, vriendschap en goede bedoelingen.

18 februari 2023 - 20u00 - €15 / €12 (-26/60+)

Soetkin Baptist en Annemie Struyf

Lezing - Annemie Struyf en Soetkin Baptist - Dromen uit het Hoge Noorden

Een muzikaal verhaal uit het Hoge Noorden. Annemie vertelt, Soetkin Baptist zingt en speelt ukelele en piano. In het Hoge Noorden hebben ze elkaar ontmoet. Soetkin maakte er muziek, Annemie schreef er een boek. En samen vertellen ze hun verhaal.
Over het Hoge Noorden, over vallen en opstaan, over diep ademhalen en verder gaan. Over hoop en verlangen. Over dromen en durven dromen. Achter haar piano met uitzicht op het Noorse landschap begon Soetkin Baptist te dromen en te schrijven.

In Noorwegen begon journaliste en reportagemaker Annemie Struyf te schrijven aan haar nieuwe boek. Ze wilde de lessen die ze de voorbije jaren in haar persoonlijk en professioneel leven heeft geleerd, doorgeven aan andere dromers. In Noorwegen kruisen de wegen van Annemie en Soetkin bij het maken van de reportagereeks ‘Het Hoge Noorden’ voor Eén.

Uit deze bijzondere ontmoeting ontstond een uniek, Noors, ontroerend en kwetsbaar verhaal, in woord en muziek. Soetkin zingt en speelt, Annemie droomt en vertelt. Een unieke combinatie van twee gedreven vrouwen, maar bovenal een wonderlijke mix van dromen uit het Hoge Noorden.

28 maart 2023 - 20u00 - €15 / €12 (-26/60+)

Hans Cools

Comedy - Hans Cools - Cools en Zonen

Hans Cools is de definitie van een West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwerkende ouders in een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de chiro, speelde voetbal en ja hoor: hij was ook misdienaar. Het liefst van al wilde hij zijn vader opvolgen als schrijnwerker, maar het CLB dacht hier anders over en dus studeerde hij verder en werd hij ingenieur bouwkunde.

Ondertussen heeft hij een vrouw, twee zoontjes en werkt hij al jaren voor een groot internationaal bedrijf. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: enerzijds met ontroering, anderzijds met ongeloof.

Een wereld waar patatten met vlees nog dagelijkse kost is, je geboortegewicht algemeen gekend is en het online leven nog onontgonnen terrein is. Schipperend tussen zijn oude en nieuwe leven probeert hij te wikken en wegen wat hij wil meegeven aan zijn eigen zonen.

20 april 2023 - 20u00 - €15 / €12 (-26/60+)

Alle voorstellingen en workshops georganiseerd door de cultuurdienst zijn UiTPAS-activiteiten! Je kunt hierbij niet enkel punten sparen, maar ook het kansentarief is op onze voorstellingen van toepassing.

Meer informatie over UiTPAS