Welkom op de Boekstartdag in bibliotheek Bibox!

Published on Zaterdag 30 april 2022
21 mei 2022
Boekstartdag 2022

Boekstartdag: zaterdag 21 mei 2022

Boekstart (een initiatief van Iedereen Leest i.s.m. met de openbare bibliotheken en Kind&Gezin) wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Op deze boekstartdag laten we jullie kennismaken met het bibliotheekaanbod voor de allerjongsten en laten we zien dat de bib er is voor alle leeftijden!

 • van 10u00 tot 11u00: Creatieve vertel- en knutselworkshop rond 'Pauwtje Pio' voor peuters en jonge kleuters
  Doelgroep: kinderen van 2 tot 4 jaar en begeleidende (groot)ouder(s)

Pio heeft iets ontdekt. Hij kan zijn lange pluimenstaart helemaal rechtop zetten. Net een waaier! Pio krijgt veel complimentjes van de andere vogels. Maar op een dag krijgt hij geen pluimpjes meer. Wat nu?

'Pauwtje Pio geeft een pluim' is een prentenboek met een mooi verhaal over complimentjes krijgen én complimentjes geven. Tijdens de workshop knutselen de kinderen samen met mama/papa/oma/opa… een prachtige staart net als Pauwtje Pio. Ze gaan trots naar huis met hun eigen kleine Pauwtje Pio.

  • van 11u15 tot 12u00: Kindermassage of -yoga voor de allerkleinsten

  Doelgroep: kinderen van 6 maanden tot 2 jaar en begeleidende ouder(s). Afhankelijk van de leeftijd zal de klemtoon liggen op massage of yoga.

   Gelieve voor bovenstaande activiteiten vooraf in te schrijven in de bib, via 056 66 45 11 of bibliotheek@wielsbeke.be.
   Het aantal deelnemers is  beperkt!

   • doorlopend van 10u15 tot 12u00: Mogelijkheid tot rondleiding en kennismaking met ons aanbod voor jonge kinderen: (digitale) prentenboeken, voorleesboeken, weetboeken, vertelplaten, zindelijkheidskoffer, gezelschapsspelletjes, …

    Dit is een organisatie van bibliotheek Bibox i.s.m. Huis van het Kind.