Test BE-Alert gemeente Wielsbeke succesvol verlopen

Published on Donderdag 07 oktober 2021
07 oktober 2021
BE-Alert nationale test 07 oktober 2021

Samen met 132 andere gemeenten en steden nam de gemeente Wielsbeke op donderdag 7 oktober deel aan de nationale test van BE-Alert, het systeem dat inwoners op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. De test in Wielsbeke is succesvol verlopen: 99,72% van alle test-sms'en werd correct ontvangen en 100% van de test-e-mails werd succesvol verstuurd.

Om klokslag 10u00 werd zowel het sms- als het mailsysteem getest. In totaal werden 874 sms'en verstuurd. Na enkele minuten was het gros van de berichten reeds succesvol ontvangen. Eén bericht kon niet worden afgeleverd door foute ingave van een sms-nummer bij inschrijving bij BE-Alert. Ook 2 andere gebruikers werd gevraagd hun nummer te controleren.

Voor de e-mailservice zijn in Wielsbeke op vandaag 888 mailadressen geregistreerd. Alle 888 mails werden succesvol verstuurd.

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie.

Sinds de lancering werd BE-Alert al meer dan 500 keer ingezet tijdens reële noodsituaties.

Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar alle personen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Vooral tijdens stormen, branden maar ook wanneer bijvoorbeeld oorlogsmunitie gevonden wordt, zetten lokale overheden de alarmeringstool in.

Nog niet aangemeld?
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!