Afvalophaling Imog 2023

Published on Maandag 23 januari 2023
Imog - afvalophaling april 2023

In de vierde week van januari is de afvalophaalkalender van Imog voor heel 2023 huis aan huis bedeeld.

Heb je geen kalender ontvangen of is jouw exemplaar verloren gegaan? Dan kan je er desgewenst eentje ophalen in het gemeentehuis. 
 

Wat wijzigt er in 2023?

 • Tot en met 31 maart 2023 verandert er niets: het restafval wordt wekelijks opgehaald, en PMD en papier en karton tweewekelijks.
   
 • Vanaf april 2023:
  • ​​​​ophaling restafval: tweewekelijks op MAANDAG
  • ophaling PMD en papier en karton: tweewekelijks op WOENSDAG 
  • de ene week wordt het restafval opgehaald, de andere week PMD en papier en karton

Download kalender 2023 (pdf)

Zet je afval tijdig buiten!

Het uur van ophaling kan verschillen van week tot week in functie van weersomstandigheden, eventuele werken of vervangdagen. Zet je afval daarom steeds tijdig buiten. Dit wil zeggen, ten laatste om 05 uur 's ochtends op de dag van de ophaling of ten vroegste vanaf 19 uur de dag voor de ophaling. Alleen zo ben je zeker dat je afval wordt meegenomen. 
 

 • Stond je afval te laat buiten en is het niet meegenomen? Neem het dan weer binnen en bied het bij de volgende ophaalronde opnieuw aan. 
 • Stond je afval wel tijdig buiten en is het blijven staan? Melden kan via 0800 99 827 en info@imog.be. Alle meldingen worden afgetoetst met het track-and-trace-systeem dat op de ophaalwagens is gemonteerd. Zo kan worden nagegaan of het adres is aangedaan.
Recycle-app

Recycle-app

Alle info en de ophaaldagen van restafval, PMD en papier en karton worden actueel gehouden in de Recycle-app en de digitale kalender die je op de website www.recycleapp.be kan terugvinden. 

Wil je een herinnering op je telefoon ontvangen wanneer je wat kan buiten zetten? Maak dan gebruik van de Recycle-app. Deze app geeft je daags voor de ophaling een seintje en biedt ook informatie over o.a. de openingsuren van het recyclagepark.