Afvalophaling Imog 2023 - tweewekelijks vanaf maandag 3 april!

Published on Woensdag 08 februari 2023
imog

NIEUWE OPHALER !!

In de gemeente Wielsbeke start op 3 april een nieuwe afvalophaler. De ophaaldagen, zoals vermeld op de kalender, blijven geldig. Het kan zijn dat de nieuwe firma het stratenplan nog wat moet leren kennen en dat ze een andere volgorde afrijden en dus op een ander uur kunnen langskomen.

Is je afval niet opgehaald? Melden kan je via 0800 99 827 en info@imog.be.  

Opgepast: Het uur van ophaling kan verschillen van week tot week in functie van de weersomstandigheden, eventuele werken of vervangdagen. De nieuwe ophaler rijdt volgens eigen planning en kan op andere uren langs komen, dan je misschien gewoon bent. Zet daarom je afval tijdig buiten: de avond voordien na 19u00 of de ophaaldag zelf voor 5u00.

TWEEWEKELIJKSE OPHALING

Wil je geen ophaling missen? Bekijk zeker de ophaalkalender die je begin dit jaar in de brievenbus ontving. Ook de Recycle!-app kan soelaas bieden, of download de digitale versie hier: https://www.imog.be/afval-inzamelen/ophaalkalender/

Imog - afvalophaling april 2023

Vanaf april 2023:

  • ​​​​ophaling restafval: tweewekelijks op MAANDAG
  • ophaling PMD en papier en karton: tweewekelijks op WOENSDAG 
  • de ene week wordt het restafval opgehaald, de andere week PMD en papier en karton

Ophaling gemist of kan je niet wachten tot het volgende ophaalmoment? Vanaf april kan je met je restafvalzak ook op het recyclagepark terecht. Het aanbieden dient op dezelfde manier te gebeuren als bij ophaling aan huis: in reglementaire zakken, niet te zwaar (max. 7 kg voor een kleine zak, 15 kg voor een grote zak) en zonder gevaarlijke voorwerpen zoals naalden of giftig materiaal. Ook recycleerbare zaken die apart worden ingezameld horen niet in de restafvalzak thuis; denk bijv. aan pmd, papier, karton en glas.

Download kalender 2023 (pdf)

Wist je trouwens dat een tweewekelijkse ophaling al in meer dan 200 gemeenten realiteit is? 

Recycle-app

Eind januari is de afvalkalender voor 2023 bedeeld. Heb je er geen ontvangen of is jouw exemplaar verloren gegaan? Dan kan je steeds terecht aan het onthaal van het gemeentehuis voor een nieuw exemplaar.

Recycle-app

Alle info en de ophaaldagen van restafval, PMD en papier en karton worden actueel gehouden in de Recycle-app en de digitale kalender die je op de website www.recycleapp.be kan terugvinden. 

Wil je een herinnering op je telefoon ontvangen wanneer je wat kan buiten zetten? Maak dan gebruik van de Recycle-app. Deze app geeft je daags voor de ophaling een seintje en biedt ook informatie over o.a. de openingsuren van het recyclagepark.

Zet je afval tijdig buiten!

Het uur van ophaling kan verschillen van week tot week in functie van weersomstandigheden, eventuele werken of vervangdagen. Zet je afval daarom steeds tijdig buiten. Dit wil zeggen, ten laatste om 05 uur 's ochtends op de dag van de ophaling of ten vroegste vanaf 19 uur de dag voor de ophaling. Alleen zo ben je zeker dat je afval wordt meegenomen. 
 

  • Stond je afval te laat buiten en is het niet meegenomen? Neem het dan weer binnen en bied het bij de volgende ophaalronde opnieuw aan. 
  • Stond je afval wel tijdig buiten en is het blijven staan? Melden kan via 0800 99 827 en info@imog.be. Alle meldingen worden afgetoetst met het track-and-trace-systeem dat op de ophaalwagens is gemonteerd. Zo kan worden nagegaan of het adres is aangedaan.