30% minder afval in je restafvalzak - doe je mee?

Published on vrijdag 15 september 2023
20 september 202315 december 2023
Campagne 30% minder

Op woensdag 20 september geeft Imog in samenwerking met de gemeente Wielsbeke de aftrap van de derde editie van ‘30% minder’. Ken je de campagne al? Prima, dan log je met je bestaande account in en kan je meteen aan de slag. Is ‘30% minder’ helemaal nieuw voor jou? Dan stellen we het graag even voor.

In onze restafvalzak zit heel wat dat er eigenlijk niet thuishoort. Per jaar weegt zo’n afvalzak 136 kg per inwoner. Je vindt er gemiddeld 23,1 kg recycleerbaar materiaal zoals pmd, papier of glas. Dat hoort eigenlijk thuis in de pmd-zak, bij papier&karton of in de glasbol. In de restafvalzak zien we ook 43,5 kg keukenafval en composteerbaar materiaal. Ook dat hoort daar eigenlijk niet thuis.

Moet je nu alleen aan de slag om je restafvalzak minder vol te krijgen? Helemaal niet.

Op het online platform www.30procentminder.be vind je tal van acties. Met die acties kan je heel wat afval en plastic verpakkingen vermijden. De acties zijn laagdrempelig en vlot te realiseren. Zo verlicht je je restafvalzak met gemak.

Per actie die je tot een goed einde brengt, verdien je punten. Soms wordt gevraagd om een bewijs aan te leveren, soms kan je de actie snel afwerken en krijg je meteen punten. Je eerste 140 punten leveren je een Wielsbeke Cadeaubon van 10 euro op, met een maximum van één bon per deelnemer. Elke 100 punten die je verzamelt, kan je ook inwisselen voor een ticket. Daarmee maak je kans op een elektrische fiets ter waarde van 2.500 euro. Hoe meer punten je verzamelt, hoe meer kans je maakt op de hoofdprijs.

De campagne ‘30% minder’ loopt van 20 september tot en met 15 december 2023.

Alle info vind je op www.30procentminder.be